Ekonomija

Završen tehnički prijem pasarele u Sutomoru, uskoro lakše do mora

Pasarela u Sutomoru

Tehnički institut iz Podgorice juče je obavio tehnički prijem pješačkog mosta u Sutomoru pa se ovih dana očekuje izvještaj kako bi se objekat stavio u funkciju i riješio dugogodišnji problem mještana Sutomora i turista u špicu sezone.

“Naime, ovaj značajni infrastrukturni objekat koji je započet u maju završen je u roku 1. jula tako da će Sutomore u turističku sezonu ući sa novoizgrađenom pasarelom, koja se odlično uklopila u prostor i koja će, prije svega, značiti veću bezbjednost pješaka”, istakao je Ratomir Ratko Vujošević, predsjednik MZ Sutomore, pišu Dnevne novine.

On je naveo da su stanovnici Bara i Sutomora, ali i brojni turisti godinama u ljetnjim mjesecima bili svjedoci velikih saobraćajnih gužvi koje su produžavale putovanje na toj relaciji i za duže od sat vremena.

<<<Pogledajte kako izgleda pasarela koju je Bemax poklonio Sutomoru<<<

“Zahvaljujući građevinskoj firmi Bemax, koja nam je donirala pasarelu, riješili smo gorući problem saobraćajnih gužvi. Izgradnjom novog podvožnjaka, uređenom i proširenom autobuskom stanicom, izgrađenom ulicomprečicom koja povezuje glavnu sutomorsku ulicu Obala Iva Novakovića sa pješačkim mostom, dobili smo kvalitetnu infrastrukturu koja garantuje rješavanje problema saobraćajnih gužvi i omogućava lakšu frekvenciju kako vozila tako i pješaka”, kazao je sa zadovoljstvom Vujošević.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zmaj od Sutomor
Gost
Zmaj od Sutomor

Sad izbrisati pješački prelaz kod Volija i željezničke i uputiti narod samo na pasarelu, bez toga rešenja nema

Kenan H
Gost
Kenan H

A zasto?

aneksija 1918
Gost
aneksija 1918

Što čekaju u Kotoru da ne smeta zrakoplovima a ili devastiranom kulturnom nasleđu. Mogu je napravit od bilo čega dogodine skinut pa onda iduće ponovo napraviti tender kao u Tivat kod Škole ležeće policiote, oliti božićno novogodišnje ukrase.

jtus
Gost
jtus

Lakse je proci ispod. Nego pentrati gore.

E he hej
Gost
E he hej

Ne budu li stavili neku bodljikavu zicu pod naponom pored puta ili 2 policajca dzaba su pravili ovu pasarelu niko se nece penjat na nju

ieri
Gost
ieri

истина. ништа глупље од те пасареле нису могли направит.

Genije
Gost
Genije

100 % si u pravu.

Andrija
Gost
Andrija

Pasarela koja je postavljena na pogresnom mjestu i koja se apsolutno nece koristiti bez da stoje policajci da usmjeravaju narod na nju. Tu je pasarela i od nje nekih 100 metara Voli, ostale prodavnice i raskrsnica i sigurno bar 5 pjesackih pa bas da vidimo koliko ce pasarela bit upotrebljiva

ENM
Gost
ENM

Slazem se u potpunosti Andrija, volio bih samo znati koji “strucnjak” je i pomislio da ce sa jednom pasarelom rijesiti problem Sutomora!? A sta je sa Susnjem?! Isti problem imamo jer je neki idiot napravio toliko pjesackih prelaza i svaki na pogresno mjesto, a onda kruzni tok gdje se dvije trake slijevaju u jednu da i zimi a kamoli ljeti… Više »

Andrija
Gost
Andrija

Upravo tako, ovaj strucnjak bi i u Susnju napravio pasarelu negdje poslije kruznog toka prema gradu 😀 jednostavno, ovom pasarelom nece preci tri covjeka bas iz razloga sto imaju toliko pjesackih prelaza koji su im blizi do odredjenih mjesta i znaju da je njihovo pravo prvenstva kao pjesacima, tako da ce ova pasarela stojat samo kao rezultat neceg sklepanog na… Više »

Eagle
Gost
Eagle

Potpuno ste mu pravu. Jedino rjesenje je da se uklone svi pjesacki prelazi na tom potezu, da se koristi samo pasarela za pjesacki prelaz i da je uvijek tu saobracajna policija.

Željko
Gost
Željko

Trebali su riješiti kao u Meljinama, podzemni prolaz ispod magistrale, i to bi bilo to! Sutomore, najgore naše mjesto na obali!

Bog
Gost
Bog

Sjajan projekat! Povezivanje autobuske i zeljeznicke stanice bez rampe za kolica ili prtljag, pa neka se otegle ljudi sa stvarima

xyz
Gost
xyz

Ko fotografise 5 pjesaka da istovremeno koristi pasarelu castim ga sto oce.Niko ne koristi ni onu 30 metara od nje.

requiem
Gost
requiem

ograda i policija. Ova pasarela ni ne traba zimi da se koristi, ali ljeti, kaznjavao bih pjesake maksimalno.

Bvana
Gost
Bvana

Bog zna što im je sve oprošteno za ovo “doniranje”.

Montenegrin
Gost
Montenegrin

A cudi me da ti ne znas!! Boze,kakvog naroda!!

Prolaznik
Gost
Prolaznik

Bvana, računam da je građevinska dozvola za izlivanje betona preko Skadarskog jezera ili ugrađivanje živih pelikana ili neke druge ugrožene životinjske vrste u neboder na obali Petrovca (nešto nalik onoj što je cijelom naselju zaklonila pogled na more) ili možda Perast fora sa urnisanjem jedne polovine zaliva u Kostanjici i betoniranja brda, pa se više ne vide ostrva iz grada… Više »

Send this to a friend