Ekonomija

Zaživjele preduzetničke ideje u Staroj varoši

U cilju oživljavanja Stare varoši Glavni grad je kroz konkurse bespovratne podrške pomogao preduzetnicima da razviju nove biznis ideje ili unaprijede postojeće. Na taj način u Staroj varoši podstičemo ekonomski razvoj i proizvodnju, zanatske trgovinske, ugostiteljske djelatnosti i turizam, ali i afirmišemo kulturni potencijal, tradiciju i posebnost ovog dijela Podgorice.

O efektima ove podrške, kako je saopšteno iz Glavnog grada, najbolje govore građani koji su su se prijavili na konkurs Glavnog grada i krenuli da razvijaju svoj posao.

Apart hotel Limun old town otvoren je prošle godine i bio je jedna od prvih biznis ideja koja je realizovana kroz pomenuti konkurs. Godinu dana kasnije vlasnik Mitar Radulović sa zadovoljstvom govori o postignutim rezultatima

”Projekat je zaživio i mogu slobodno da kažem da smo uspjeli sa idejom. Imali smo goste iz cijelog svijeta, najviše iz Evrope. Uspjeli smo da im dočaramo duh Podgorice i druh Stare varoši”, istakao je Radulović i još jednom zahvalio Glavnom gradu na podršci.

Biljana Keković, nedavno je otvorila galeriju “Atelje 10” za koju smatra da će u kulturnom smislu doprinijeti oživljavanju Stare varoši.

Preduzetnica Jasna Banjević se bavi proizvodnjom suvenira od ljekovitog bilja, a preko javnog poziva za podršku preduzetnicima uspjela je da otvori suvenirnicu “Amnia” u Staroj varoši u kojoj se nalaze nesvakidašnji proizvodi i da dodatno razvije svoj biznis.

Mladi preduzetnik Lazar Vujačić je vlasnik kafeterije “Merak” , koja je nedavno otvorila svoja vrata i polako, ali sigurno postaje omiljeno mjesto okupljanja stanovnika ovog dijela Podgorice, ali i turista.

Podsjećamo, pored brojnih infrastrukturnih projekata koji se realizuju na području Stare varoši, kroz ovakve inicijative Glavnog grada podstiče se valorizacija najstarijeg gradskog jezgra.

S istim ciljem, ovogodišnji konkurs obuhvatio je i najbolje preduzetničke ideje na prostoru Drača.

Do sada je kroz ovaj javni poziv Glavni grad obezbijedio podršku u vrijednosti 100.000 eura.

Send this to a friend