Ekonomija

Zbog cijena goriva u nedjelju blokada saobraćaja

Grupa nezadovoljnih građana organizovaće u nedjelju u 17 časova protest zbog poskupljenja cijena goriva. Nezadovoljstvo zbog visokih cijena goriva, koje su u posljednjih mjesec rasle drastično, građani će iskazati tako što će na pola sata zaustaviti svoje automobile na glavnim raskrsnicama u svim gradovima Crne Gore. Grupa građana poziva građane na protest putem društvenih mreža, a slični protesti organizovani su i u Bosni i Hercegovini i Srbiji, s tim što će u tim zemljama vozači sat vremena ugasiti automobile.

Grupa na Fejsbuku je osnovana prije nekoliko dana.

“Protest organizuju svi nezadovoljni građani Crne Gore. Ovo je bunt ne samo zbog cijene goriva nego i zbog loše ekonomske situacije, migracije stanovnika sjevera i bahatosti političara koji ne brinu o narodu, već samo o svojim ličnim interesima. Pokušaćemo da animiramo ljude da zaustave svoje automobile na glavnim raskrsnicama, a političare da se ne miješaju u ovaj protest, jer nam nije potrebno njihovo pojavljivanje. Dosta smo mi slušali njih, nek sada oni slušaju nas”, kazali su za Dan administratori Fejsbuk grupe „Protest protiv prevelike cijene goriva“.

<<<Novi udar: Sve vrste goriva skuplje od ponoći, a dizel čak sedam centi<<<

U pozivu na protest naveli su da se u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji organizuju građanski protesti zbog visokih cijena goriva, a najviše razloga za to imaju građani Crne Gore.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend