Ekonomija

Zbog koronavirusa PDV prijave dostavljati elektronski ili putem pošte

Imajući i vidu naredbu Ministarstva zdravlja o preduzimanju privremenih mjera za sprečavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprečavanje prenošenja korona virusa, Poreska uprava pozvala je danas poreske obveznike da u najvećoj mogućoj mjeri koriste elektronske servise za podnošenje poreskih prijava, a naročito mjesečne PDV prijave, za čiju dostavu rok ističe 16. marta.

“Stručnu i tehničku podršku prilikom upotrebe servisa možete dobiti u Odsjeku za elektronske prijave putem: e-mail adrese [email protected] ili putem telefona: 020 448 – 223, 020 658 084, 067 618 603 i 020 448 – 158. Poreski obveznici koji ne posjeduju digitalni certifikat neophodan za korišćenje elektronskih servisa, PDV prijavu mogu dostaviti putem pošte”, navode u Poreskoj upravi.

Kako ističu, imajući u vidu da su poslovne banke rad sa strankama prilagodile preporukama Instituta za javno zdravlje, to su obezbijeđeni preduslovi za nesmetano vršenje transakcija, odnosno izmirenje dospjelih poreskih obaveza u zakonskom roku.

“Shodno trenutnoj epidemiološkoj situaciji u zemlji, a u cilju zaštite bezbijednosti građana, Poreska uprava će od ponedjeljka, 16. marta, svoj rad prilagoditi shodno naredbi Ministarstva zdravlja, te preporukama Instituta za javno zdravlje i Koordinacionog tijela za zarazne bolesti, o čemu će poreski obveznici biti blagovremeno informisani”, zaključuju u Poreskoj upravi Crne Gore.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vida
Gost
Vida

A kako su se prepali iz poreske da im ne ostanemo duzni sto

Šćepo
Gost
Šćepo

Trebalo bi takođe uvesti isto u turističkim biroima. Svakodnevno, pogotovo u turističkim centrima dolazi veliki br gosti (jer ni jedna zemlja sem Crne Gore nije zabranila putovanja), naše ministarstvo turizma nije izdalo nalog za obustsvu izdavanja smještajnih kapaciteta, tako da cirkuliše baš veliki broj ljudi, prijavljuju svoje boravke, traže usluge i slično. Pod hitno uraditi nešto kao u ovom slučaju… Više »

Send this to a friend