Ekonomija OD SJUTRA

Zbog nestanka struje potrošačima odšteta od 20 do 200 eura

Ilustracija

Početak primjene finansijskih nadoknada koje će sljedovati kupce električne energije u slučaju nestanka struje, predviđen je za avgust i tada počinjemo sa primjenom pravila koja su već na našem sajtu, najavio je predsjednik Odbora direktora Regulatorne agencije za energetku RAE Branislav Prelević, i pojasnio da će odšteta iznositi od 20 do 200 eura zavisno od stepena ugroženosti i naponskog nivoa na kojem se potrošač nalazi.

Utvrđeni Pravilnik sadrži kriterijume za kvalitet usluge prenosnog i distributivnog sistema, kao i snabdjevača.

“Definiše se maksimalno trajanje prekida isporuke električne energije, rok za najavu planiranog prekida, rok za izdavanje saglasnosti za ponovno priključenje, obilazak mjernog mjesta i minimum standarda odstupanja od napona”, rekao je Prelević.

RAE je kako je naveo Prelević, ispunila zakonsku obavezu i 2017. donijela Pravila o minimumu kvaliteta isporuke snabdijevanja električnom energijom.

On je u parlamentu predstavio Finansijski izvještaj sa izvještajem o radu RAE za prošlu godinu i saopštio da su prihodi Agencije u prošloj godini za 101.000 veći od planiranih, dok su troškovi niži za oko 256.000 eura.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Realan
Gost
Realan

Meni kad su mjenjali sat spoje dvije faze u monofaznu uticnicu i crkne mi tv mikrotalasna kompjuter budilnik gotovo sve osim bojlera i sporeta ,prvo nisam znao sta je pa kad sam vidio sto su uradili dosli popravili a za pokvarene uredjaje kazu ponesi sve kod majstora pa donesi racune koje ce mo ti odbijat od mjesecnih racuna od struje.Znaci… Više »

Realan
Gost
Realan

U zetu se zna struja nestaje sa prvom kisom ,svi imaju agregate posto su pola zime bez napajanja elektricnom energijom .

ibom
Gost
ibom

bajke i basne
..

Micko
Gost
Micko

Kome da se ja obratim u ovu drzavu sto mi je napon stalno preko 250v? Iz distribucije me savjetuju da sacekam druge potrosace da se ,,aktiviraju,,-evo cekam 2 godine i mijenjam sijalice svake mjesec dana dok druge potrosace ne smijem ostaviti duze ukljucene.

Mirun
Gost
Mirun

Nema kome drugo do Regulatornoj agenciji za energetku, pozeljno uz advokata. Kad su se vec predstavili da su oni ti koji odrzavaju neki red i cuvaju potrosaca onda su odgovorni ako nesto nije u redu. …pa nek se oni ceraju sa epcg posle

Marko
Gost
Marko

Kako da se naplatis kad 50% prikljucaka vode kao nelegalne potrosace, nisu u stanju godinama da ih uvedu u nivo regularnog potrosaca. Mahom se radi o potrosacima ciji su objekti van DUP-a a legalno su izgradjeni.

Fundina
Gost
Fundina

Fino zvuči ovaj naslov ali kao i sve u ovom vilajetu, neće se poštovati jer ne možemo protiv lopovskog sistema vlasti.

zdravo
Gost
zdravo

Građanin skoro uopšte ne može da se naplati, po osnovu bilo koje odštete, bilo da se radi o državnim ili privatnim kompanijama ili osiguravajućim kućama..

Mariminija
Gost
Mariminija

A dje to moze? Ajde jadan, ja jos ne upoznah nekoga ko se od banke, osiguranja i drzave naplatio. Pusti, odlicno je to sve, a nije.

Send this to a friend