Ekonomija

Zbog pada sistema uplate poreza bile nevidljive

Informacioni sistem Uprave prihoda i carina u proteklim danima je zbog tehničkih izazova funkcionisao sa povremenim prekidima, te je zbog toga bilo onemogućeno knjiženje poreskih prijava i uplata, saopšteno je CdM-u iz ove institucije.

Da postoji problem prilikom uplate poreza i doprinosa na plate u posljednjih nekoliko dana, CdM-u je ukazao čitalac F.S.

“U posljednjih nekoliko dana smo za moju kompaniju i klijente vršili redovno plaćanje poreza i doprinosa na plate, za april. Međutim, ta plaćanja se uopšte ne pojavljuju na analitičkom računu Poreske uprave/Uprave prihoda koja se po automatizmu reaspoređuju po PIB-u klijenta”, navodi F.S.

U početku je mislio da se radi o grešci u banci.

“Međutim, to se desilo kod svih plaćanja koje smo imali, za više klijenata, i nikom sredstva nisu raspoređena. To se dešava od kraja aprila, i sad smo stvarno zabrinuti, ovo nam se nije nikad dosad desilo – da smo dužni Upravi prihoda a da smo sve obaveze izmirili”, kazao je CdM-u F.S.

Iz Uprave prihoda i carina za CdM objašnjavaju u čemu je problem.

“Informacioni sistem Uprave prihoda i carina u proteklim danima je zbog tehničkih izazova funkcionisao sa povremenim prekidima, te je zbog istog bilo onemogućeno knjiženje poreskih prijava i uplata. Zahvaljujući brzoj reakciji službenika Uprave i izvođača zaduženog za održavanje sistema, tehnička greška ubrzo je otklonjena, a samim ti i omogućeno normalno funkcionisanje sistema i upotreba istog i od strane krajnjih korisnika i od strane poreskih službenika. Uprava prihoda zahvaljuje poreskim obveznicima za razumijevanje, te naglašava da će nastaviti da ulaže maksimalne napore da funkcionalnostima informacionog sistema budu zadovoljni svi korisnici istog”, zaključili su u izjavi za CdM iz Uprave.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Marko
Gost
Marko

Eksperti….hahahah

Send this to a friend