Ekonomija

Zbog prodaje kopija četiri firme u Budvi kažnjene sa 4.000 eura

ilustracija

Tržinski inspektori su, u okviru kampanje pod nazivom “Dani zajedničke akcije”, a u cilju nadzora nad primjenom zakonskih propisa koji regulišu zaštitu prava intelektualne svojine, kaznili četiri firme sa 4.000 eura.

“U skladu sa Zakonom o žigu, izvršene su ukupno četiri kontrole kod privrednih subjekata na području Opštine Budva, koji se bave prometom tekstila i obuće kao i drugih roba čijim prometom se mogu povrijediti prava intelektualne svojine. Kod dva subjekta nadzora utvrđene su nepravilnosti vezane za povredu žiga robne marke ,,Nike” i ,,Hugo Boss“. Zbog utvrđenih nepravilnosti, preduzeta je mjera oduzimanja robe u ukupnoj vrijednosti od 9.710 eura . Za učinjeni prekršaj (na osnovu čl.62d Zakona o žigu), izdati su prekršajni nalozi pravnim licima u iznosu od 3.000 eura i odgovornim licima u iznosu od 1.000 eura”, navode iz Uprave za inspekcijske poslove.

Zastupnici nosioca prava žiga robnih marki ,,Nike” i ,,Hugo Boss“ obaviješteni su kako bi isti pokrenuli postupak kod nadležnog suda.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sefket
Gost
Sefket

Prodaju i u deltu.Onaj lewis program im je teska kopija.

Sportbili
Gost
Sportbili

Usli ste kod mrcenika koji placaju 100 dazbina, poreza, prireza… Sto ne udjoste na sajam, tamo je na 1000 proizvoda markiranih, a koji nijesu original… I sad vi sprovodite zakon. Nije pravda ako je selektivna!

hm...
Gost
hm...

Koja je tačno razlika između originala i kopije, sa stanovišta kupca? Meni izgledaju isto.

Joo
Gost
Joo

Razlika je u tome da onaj koji kopira krade neciju intelektualnu svojinu……prodaje i debelo zaradjuje na tudjem trudu i investiciji……znao bi ia prepoznao razliku da siti tak od kojeg se krade……

Send this to a friend