Ekonomija

Zeleno svjetlo da se država zaduži 500 miliona eura

Poslanici su danas usvojili izmjene Zakona o budžetu za ovu godinu, što će omogućiti da se država zaduži 500 miliona eura.

Vlada Crne Gore utvrdila je Predlog zakona o izmjenama Zakona o budžetu za 2019. godinu, kojim je planirano zaduženje od pola milijarde.

Ministar finansija Darko Radunović je nedavno napomenuo kako su mjere Vlada Crne Gore usmjerene na jačanje fiskalne stabilnosti i ojačavanje konkutrentosti ekonomije.a.

Radunović je kazao da je jedan od razloga rebalansa budžeta potreba da se stvore  zakonski preduslovi za refinansiranje postojećeg duga i stavranje fiskalne rezerve.

“U cilju stvaranja preduslova za refinansiranje duga i stvaranja fiskalne rezerve, koji pristižu na naplatu naredne godine, razmatra se mogućnost emisije državnih obveznica ili realizacije kreditnog aranžmana u drugoj polovini godine do 500 miliona eura na domaćem ili stranom tržištu kao rezlutat povoljnih kretanja na međunarodnom finansijskom tržištu”, rekao je ministar Radunović.

Drugi razlog rebalansa, dodaje ministar, je odluka Vlade da doprinese povećanju životnog standarda zaposlenih sa najnižoim zaradama kroz politiku povećanja minimalne zarade, a da istovremeno obezbijedi i smanjenje poreskog opterećenja rada privrede smanjenjem stope doprinosa.

M.D. 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
wtf
Gost
wtf

kako oni lagano donose te odluke, ka da se nikad nece vracat te pare…. moze im bit, pola ce im u dzep, a sve narod vracat….

bizmismen Prnjo
Gost
bizmismen Prnjo

Ove godine zajam od 500 miliona, dogodine zajam od 700 miliona, one tamo bankrot, odgovorni tutanj u Dubai i rasprodaja stada od 600.000!

???
Gost
???

Aj jaan ove ovce ce vrcat

Send this to a friend