Ekonomija

Željezarci vatrometom proslavili dogovor EPCG-a i Tosčelika

Foto: RTNK

Radnici Željezare proslavili su večeras kraj višemjesečne agonije vatrometom, na parkingu, ispred zgrade Fabrike. Prvobitno je plan bio da proslava bude održana na krovu Železare, gdje su radnici proveli proteklih pola godine boreći se za svoja prava, ali su ih u tome spriječili radnici obezbjeđenja, kazao je za naše medije Ivan Vujović, predstavnik radnika Željezare.

Na današnjem sastanku je napokon dogovoreno da Tosčelik imovinu Željezare proda EPCG-u, a potpisivanje ugovora trebalo bi da se realizuje 20.decembra u Nikšiću.

Državna elektroenergetska kompanija turskoj firmi platiće 20 miliona eura, za imovinu Željezare, s tim što će prvu ratu od 15 miliona uplatiti 15. januara, a drugu od pet miliona 15. februara.

Uplatu prve rate EPCG će moći da raspolaže imovinom nikšićke fabrike. Iz EPCG je najavljeno da će uposliti više od 200 radnika Željezare, koje jer Tosčelik otpustio 1. septembra ove godine.

Željezarci inače protestuju od 2. juna u upravnoj zgradi, i na krovu fabrike. Nakon današnjeg sastanka u Vladi poručili su da će protest nastaviti sve dok zvanično ne postanu radnici EPCG.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Jah
Gost
Jah

Jeste mozda malo poranili s vatrometima.

Komentator
Gost
Komentator

Slavite, pa cete kukat opet kako nema para…

Vinuška
Gost
Vinuška

E kuku, ovog zasitđa.

freeMNE
Gost
freeMNE

Kakva je ovo farsa…

Budoš
Gost
Budoš

Tuga je ovo jad i čemer na sto ste spali, zeljezarci.😂😂😂😂😂

Samotako
Gost
Samotako

Kupljena zeljezara parama naroda Cg, oni slave ovo nema niđe.Bez tendera još, kakve su ovo bruke Niksićke isti ste abazović sa kojim ste ovo dogovarali kao i milutin. Vi na krov bili a miliji je vama zivot, no bilo kom sa dritanom u Cg treba bjezat iz Cg da ovo covjek ne gleda. Okle im vatromet, jeli im obezbjedio dritan… Više »

DraganHN
Gost
DraganHN

Za vatromet se para ima?

Ivan
Gost
Ivan

Sprdnje ove. Vidi transparenta dje zahvaljuju. Sto nijesmo dosli svi radnici . Necemo da ucestvujemo u montiranom procesu . Odakle 500e za ovo nocas sindikatu ? Reci javno koje dao i zasto ?

Send this to a friend