Ekonomija

Zeković: Jaka Crna Gora podrazumijeva pravdu za naše penzionere

Bojan Zeković

Usvajanjem Zakona o penzijskom invalidskom osiguranju otklonjena je velika nepravda prema sadašnjim i budućim penzionerima zbog čega SDP osjeća veliku političku i moralnu satisfakciju što je naša jednogodišnja uporna borba rezultirala boljim položajem za crnogorske penzionere, kazao je Bojan Zeković, potpredsjednik SDP-a i kandidat za poslanika.

“Ovo je prije svega pobjeda pravde, pobjeda građanske inicijative koju je pokrenuo SDP u kojoj je bio uključen veliki broj građana, sindikata koji su se zalagali za Zakon koji briše nepravdu prema velikom broju naših gradjana”, naveo je Zeković.

SDP se zahvaljuje hiljadama građana širom Crne Gore koji su svojim potpisom podržali inicijativu za izmjene zakona o PIO .

“Bez pritiska građana čije zahtjeve je SDP samo politički artikulisao i uporno zastupao ne bismo došli do ovog zajedničkog rezultata. Važno je istaći i zalaganje sindikata i odati im priznanje za posvećenost ovom pitanju, kao i svim ostalima koji su u  novom Zakonom o PIO vidjeli borbu za javni interes i ispravljanje nepravde.”, kazao je Zeković.

Navodi da penzioneri, oni koji su gradili ovu zemlju i razvijali Crnu Goru, konačno mogu osjetiti bar zrno pravde.

“Njihov položaj će se poboljšati ali će i dalje ostati daleko od zasluženog. Pokušaji da se penzioneri predstave kao teret koji moramo trpjeti zbog naše humanosti duboko je nepravedan prema ljudima koji su gradili našu zemlju. SDP će u godinama pred nama nastaviti da se bori za dalje unaprjeđenje nihovog materijalnog položaja. Jaka Crna Gora podrazumijeva pravdu za naše penzionere”, zaključuje Zeković.

S.Đ.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
NerminVera
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nermin
Gost
Nermin

Zekoviću svaka čast, borili su se i izborili da se ovaj zakon konačno donese.

Vera
Gost
Vera

Zasluzili su dosta je vise mizernih penzija zasto pojedini poslodavci ne daju godisnje odmore radnicima misle da su sa neradnim nedeljama da su zavrsili odmore bruka

Send this to a friend