Ekonomija

Zetagradnja gradi tri lamele sa 234 stana

Ilustracija

Podgorička kompanija Zetagradnja dobila je saglasnost da u okviru stambeno-poslovnog kompleksa na prostoru nekadašnjeg Duvanskog kombinata izgradi stambeno-poslovni objekat površine 20.300 kvadratnih metara. Objekat  Faza 5 se nalazi na dijelu urbanističke parcele broj jedan, na kojoj se radi kompletan kompleks, u okviru katastarske opštine Podgorica, u zahvatu urbanističkog plana Duvanski kombinat.

Kompanija podgoričkog biznismena Blagote Radovića dobila je saglasnost na idejno rješenje ovog objekta od v.d. glavnog državnog arhitekte Dušana Vuksanovića. Projektant ovog građevinskog objekta je investitor kompanija Zetagradnja. Lokacija zauzima ukupnu površinu od 42.416 kvadrata. Na nivou ovog stambeno-poslovnog kompleksa realizacija podzemne garaže planirana je u sedam faza, a realizacija nadzemnih objekata u osam faza.

Ovaj objekat, za koji je dobijena saglasnost, imaće dvije podzemne etaže, prizemlje i devet spratova. Prizemlje ima namjenu poslovanja, nadzemne etaže, njih devet, imaju namjenu kolektivnog stanovanja. Ukupna bruto površina nadzemnog dijela stambeno-poslovnog objekta je 20.319 kvadrata. Bruto površina tipskog sprata je 2.043 kvadrata. Konstruktivno, objekat se sastoji od tri lamele, kao tri nezavisna konstruktivna sistema. U lamelama će se nalaziti ukupno 234 stana, odnosno po 63, 81 i 90 stanova.

Na spratu će se nalaziti 14 jednosobnih, deset dvosobnih i dva trosobna stana (što je ukupno 26 stambenih jedinica po etaži tipskog sprata ). Na prizemlju se nalazi 29 poslovnih prostora.

Navodi se da je za ovaj objekat obezbijeđen više nego dovoljan broj parking mjesta. Broj potrebnih garažnih mjesta je 290, a obezbijeđeno ih je 411 i to u okviru dijela dvoetažne podzemne garaže “Faza 5S” koja će se izvoditi istovremeno kada i “Faza 5”.

Dodaje se da je u fazama za koje su prethodno dobijene građevinske dozvole obezbijeđen višak garažnih mjesta, i to u fazi “1aS” postoji 153 garažnih mjesta viška, a u fazi “4S” 173 garažnih mjesta viška. Ukupan broj obezbijeđenih garažnih mjesta je 740.

Fazna gradnja, razrađena u Idejnom rješenju fazne realizacije, planirana je tako da je gradnja stambeno-poslovnih objekata uvijek praćena izgradnjom dijela podzemne garaže, kako bi se obezbijedio odgovarajući broj garažnih mjesta i stvorila funkcionalna cjelina.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Janko
Gost
Janko

Da li je predvidena I ponekad garsonjera? Cijena m2 , da li je jevtinije ako se da dip novca unaprijed ili ukupan iznos.

Laki
Gost
Laki

Sto mi ne objavite komentar od jutros ?????

Dejan silni 💃
Gost
Dejan silni 💃

I ti ćeš u starački 😃👍

KNJAZ DANILO
Gost
KNJAZ DANILO

bih da pogledam neke stanove u blok 9 u onu zgradu kod ide-e, zgrada od 300 i kusur stanova a jedan ulaz pa kad udjes kroz hodnik kao da si na brod, tunel!!, pametni baca sto da pravi duple stepenice i jos jedan lift, kad su mu tu jos desetak stanova..

KRALJ NIKOLA I
Gost
KRALJ NIKOLA I

cijim parama radovicu..?? javna je tajna da baca radovic ucrtava i mijenja dupove po podgorici… velikom bemaxu je stopirao radove kod univerziteta, (sto znaci da je neko mnogo jak iza njega) dok on ne proda njegove stanove i poslovne kod duvanskog..

Sss
Gost
Sss

Graditelji podgoricki su nam podigli temperaturu za 5 stepeni i ne prestaju!!! Svaki park je unisten a oko zgrada nema metar zelene povrsine, postoje li kakvi standardi za to? Da se zna na toliko stanova ide toliko parking mjesta toliko zelene povrsine…

KRALJ NIKOLA I
Gost
KRALJ NIKOLA I

ima ali to ti ne postuju ni baca, ni celebic, ni rakcevic posebno.. a ovi neki drugi sitniji oni moraju pa i sto ne moraju stavljaju vise zelenila ne bi li bilo ljepse i prodali koji stan..

Alfred Dž. Kvak
Gost
Alfred Dž. Kvak

Tako je, ako se nastavi betoniranje kao sto su centar izbetonirali i Siti kvart bice jos veca akumulacija toplote. Mora se mislit na zdravlje i napraviti sto vise zelenih povrsina (red lipa iz betona kao sto su napravili u centru nista ne znaci)..

Zveketa
Gost
Zveketa

A to što su ukinuti svi DUP-ovi oko Baćinog DUP-a , o tome ne pišete ?

KRALJ NIKOLA I
Gost
KRALJ NIKOLA I

jes pa da ih ugase!!

A bježi
Gost
A bježi

Bez parking prostora, škola, vrtića i bilo čega pratećeg. Jupiii!

pera kvržica
Gost
pera kvržica

svi radnici su mu bez dozvola.kad naidje inspekcija bježanija po livada.na gradilište niko ne zna naški sve albanci i romi.jedna kombinirka i neki zarđali kamiončić mu je sva mehanizacija.Transpetrol mu sipa batal beton, svaka ulica im potone đe je odrade

ja lično
Gost
ja lično

baća najveća prevaqra naše građevine.pravi betonske tvrđave bez zelenila, parkinga.prijavi trosobne stanove pa posle časti nadzor i pretvara ih u jednosobne i garsonjere a parkin mjesta za broj trosobnih stanova i niko ga ne dira.ono u Zagorič nagrdi sve. ko mu je dozvolio onolike zgrade bez garaže? slobodna garažna mjesta ako se ne prodaju za 5 god treba da preuzme… Više »

Gaga
Gost
Gaga

I sve palme oko zgrade… a kad proda stanove posade se džanje!

Nick
Gost
Nick

Sa ovakvom gradnjom unistavaju kvalitet zivota ne samo stanarima njihovih ‘kompleksa’ vec i susjednim kvartovima…sve Baćine zgrade treba opasasati zidovima 3 m visine …pa neka se snalaze sa ovakvom kupovinom…ljudima u Zagoricu koji vec vise od 20 god zive u zgradama kod Mup-a je unisten zivot izgradnjom Baćinog kompleksa ,treba li napominjati-bez parking mjesta…nema teoretskih sansi da tamo nadjete parking… Više »

Kdks
Gost
Kdks

U koju skolu i vrtic idu ta djeca + city kvart….

Mne-Mne
Gost
Mne-Mne

Otvara Baća školu u podzemnu garažu

Kec
Gost
Kec

I dje su parking mjesta za goste i klijente poslovnih objekata? Da nece i oni da kupe garazu?

Djuro
Gost
Djuro

Neka svako kupi po jednu kad dolazi u goste, trgovinu, na pregled … da ne razmislja kud ce sa autom.

Kec
Gost
Kec

A garaze, jer su preskupe (kosta koliko soba u stanu), zvrlje prazne, pa na povrsini bude parking kolaps

Nick
Gost
Nick

Kako moze da se napravi kompleks od 8 ili 9 zgrada sa po preko 200 stanova oo zgradi(preko 1800 stanova) bez i jednog nadzemnog parking mjesta…ako imate poslovnu djelatnost,bilo koju,dje ce se parkirati vas klijent,musterija,pacijent? Dje ce se parkirati gust,prijatelj koji vam dolazi u goste? Ili i on treba da kupi garazu kod Baće? Nevjerovatno i krajnje bezobrazno

BABA
Gost
BABA

Pa kupis jos 2 mjesta za goste i jedno – dva za sebe i eto .. ko jos jedan stan. Pa zar niste do sad shvatili da se najvise para uzima na te garaze. 7.000 kocka od desetak m2 a nemas dje da parkiras. Znaci garaze su sigurna para..

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

sto ima zetagradnja od masina gradjevinskih ….odakle mu je radna snaga ….daje li baca i dalje na kamatu …..kad ce u zatvor

Mulecki
Gost
Mulecki

Pustite Baću da gradi sve ce to vlada otkupiti za 1000 plus.A stecajni bivsi nacelnik ob Mojkovac dobice 2 stana i 1 poslovni prostor.Zivio mojkovacki klan.

Kanja
Gost
Kanja

Ko ce to sve da kupi da mi je znati! A praznj zvrje na svd strane. Klasicno pranje para…dokle.

ZDS
Gost
ZDS

Sjevernjaci. Nema stana neprodatog u novogradnji u Podgorici. A prazni zvrje zato sto ljudi imaju vise stanova ili podju cesto u rodni kraj za vikend/odmor.

Send this to a friend