Ekonomija

Zimska ponuda Kolašina dostupna na najvećem evropskom portalu za aktivni odmor

Skijalište Kolašin

U Kolašinu se zaposleni u Turističkoj organizaciji aktivno pripremaju za predstojeću zimsku turističku sezonu. Već je, kako kaže Aleksandar Vlahović, direktor ove organizacije, obavljen niz sastanaka sa hotelijerima, Skijalištima Crne Gore i Nacionalnom turističkom organizacijomu cilju bolje pripreme i koordinacije aktivnosti tokom predstojeće sezone, pišu Dnevne novine.

“Planiramo i niz promotivnih aktivnosti u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom i Skijalištima, gdje će ponuda grada biti predstavljena u zemljama regiona odakle tradicionalno i dolazi najveći broj gostiju, a takođe su planirane promotivne aktivnosti na domaćem tržištu. Urađen je novi promotivni materijal koji će biti distribuiran širom Crne Gore i regiona. Razmatramo mogućnosti za organizaciju autobuskog prevoza iz centra grada do skijališta u cilju smanjenja gužvi na putu ka ski-centrima tokom zime kao i organizaciju Božičnog bazara na gradskom trgu”, kazao je Vlahović.

U planu je izrada promotivnog video spota koji će osim ponude ski centara predstaviti i promovisati dodatne aktivnosti i mogućnosti da gosti upotpune boravak u gradu, poput vožnje motornim sankama, šetnji na krpljama i nordijskim skijanjem.

“Zimska ponuda grada je od sada na najvećem evropskom portalu za aktivni odmor koji povezuje zainteresovane strane u turizmu sa globalnom zajednicom www.outdooractive.com. Takođe radimo i na unapređenju turističke signalizacije u gradu, tako da su tokom prošle sedmice zamijenjene dotrajale info-table sa definisanim kulturnim znamenitostima na sedam lokacija u gradu”, kazao je on.

Turistički radnici u Kolašinu kontinuirano rade na podizanju kvaliteta smještaja i usluge i kroz unapređenje ukupnog turističkog proizvoda nastoje da privuku što više gostiju da posjete grad na Tari.

“Gradu nedostaju hotelski kapaciteti, što će u budućnosti sa izgradnjom novih hotela biti riješeno, a ohrabruje i konstanta nporast privatnog smještaja/soba i apartmana za izdavanje, gdje trenutno imamo registrovano približno 1.400 ležajeva. Nadamo se da će radovina izgradnji nove šestosjedne žičare K7, koja će spajati ski-centre Kolašin 1600 i Kolašin 1450 biti završeni do početka sezone, čijim spajanjem će Kolašin raspolagati sa 45 kilometara uređenih skijaških staza”, zaključio je Vlahović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bnjj
Gost
Bnjj

Kakva sprdnja, selendra jedna. Još min 3,4 pa da liči na nešto. Ni autobusku nemaju da valja. Hotela idr sadržaja nema.

Kolasin
Gost
Kolasin

Ti Bnjj śedi kuci.Kolasin je sigurno jedan od najljepsih gradova u CG.A tek ce biti kad se sve ovo izgradi.Tipican komentar frustriranog i malogradjanskog covjeka.

Kolašinac
Gost
Kolašinac

Samo da nas zaobidju takvi ljudi ili ti turisti, kao sto si ti, i bićemo zadovoljni. Idi i ne vraćaj se …

Rob
Gost
Rob

Da li ste razmisljali da sanirate one rupe do skijalista i zasto ne? Da li cete dozvoliti nama gradjanima da ih makar napunimo sljunkom i tako predstavimo nase puteve turistima koji dolaze ljepsim i bezbijednijim ?

Kolašinac
Gost
Kolašinac

Polako .. . Zimski turizam u Kolašinu je u razvoju.. Što znači da se razvija i da postoje stvari koji treba da se rešavaju…Rupe su dobre, da se vozi opreznije

Gojko.M
Gost
Gojko.M

U planu je ovo, u planu je ono, a snijega ni na vidiku. U Austriji i Italiji skijališta se već otvaraju.

Sramno
Gost
Sramno

Pa jesmo li mi krivi sto nema snijega

Send this to a friend