Ekonomija

Zloković: Crna Gora mora da iskoristi komparativne prednosti

Crna Gora mora da iskoristi komparativne prednosti ukoliko želi da se ubrzano razvija, kao i da u sinergiji sa regionom stvori uslove za kvalitetniji biznis kako bi postala dobra destinacija za investiranje, ocijenio je potpredsjednik Privredne komore, Stanko Zloković.

„Biti konkurentan na globalnom tržištu je izuzetno teško i ako želimo da se ubrzano razvijamo, moramo iskoristiti komparativne prednosti“, kazao je Zloković agenciji Mina-business.

On je nedavno učestvovao na panelu o regionalnoj saradnji u okviru Kopaonik biznis foruma, jednog od najvećih regionalnih događaja koji je ove godine okupio više od hiljadu učesnika.

Zloković je, na pitanje gdje na velikom tržištu zemlje regiona, poput Crne Gore i Srbije, mogu da traže svoju šansu, odgovorio da je ključ u zajedničkom nastupu.

Stanko Zloković

„Nedavno su Crna Gora i Srbija dogovorile zajednički turistički proizvod, tačnije zajednički nastup na velikim svjetskim tržištima turizma na Dalekom istoku. Mislim da je to pravi put i da će stopama turističke privrede krenuti i druge privredne grane“, rekao je Zloković.

Prema njegovim riječima, vlade pospješuju takvu saradnju, jer imaju cilj da stvore bolji ekonomski ambijent, kao i veći standard i zaposlenost.

„Važna je sinergija Vlade i privrede. Mogu da kažem da je Crna Gora otvorena za saradnju, kao i sama crnogorska privreda, da smo na globalnom tržištu i da je svaka saradnja i povezivanje koje povećava konkurentnost zaista dobro“, poručio je Zloković.

On smatra da su događaji poput Komaonik biznis foruma, sa kojeg je poslata poruka o povezivanju kao uslovu razvoja, donrodošli u regionu.

„Upravo na takvim događajima stvaraju se kontakti i komunikacija, a privreda traži kvalitetno povezivanje, kroz koje se stvaraju uslovi za kvalitetniji i bolji život u regionu“, zaključio je Zloković.

Send this to a friend