Ekonomija

Značajna reforma poreske administracije sa elektronskom fiskalizacijom

Veoma je značajan projekat reforme poreske administracije sa elektronskom fiskalizacijom, kazao je ministar finansija Darko Radunović, koji se danas sastao sa šefom kancelarije Svjetske banke za Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu Emanuelom Salinasom.

Kako je saopšteno iz Ministarstva finansija, današnji sastanak, koji predstavlja kontinuitet susreta sa predstavnicima Svjetske banke, bio je prilika za razgovor o aktuelnim projekatima koji se realizuju sa Svjetskom bankom, kao i o budućim aktivnostima.

“Ministar je istakao značaj sredstava dobijenih zahvaljujući prvoj garanciji Svjetske banke za razvojnu politiku – PBG1, u kontekstu refinansiranja dijela javnog duga, kao i aktivnosti na ispunjavanju uslova za dobijanje druge garancije – PBG2″, navodi se u saopštenju.

Salinas je, pak, naglasio da ne postoje otvorena pitanja u vezi sa implementacijom investicionih projekata i upoznao prisutne sa aktivnostima radnih timova Svjetske banke na izradi projekta „Zaposlenost i rast”.

“Takođe je predstavio inicijativu Svjetske banke za kreditnu podršku regionalnom projektu povezivanja zemalja Zapadnog Balkana putem olakšica u trgovini i transportu, koji je u funkciji regionalnih ekonomskih integracija”, dodaje se u saopštenju.

Sagovornici su usaglasili teme o kojima će biti riječi u narednom periodu, kao i prioritete na kojima će zajednički raditi.

Send this to a friend