Ekonomija

Žugić: Addiko banka likvidna, solventna i profitabilna

Guverner Centralne banke Crne Gore Radoje Žugić sastao se danas sa predstavnicima Addiko Bank AD Podgorica – glavnim izvršnim direktorom Kristofom Šonom i izvršnim direktorom za poslove upravljanja rizicima i finansije Radom Bajićem, i tom prilikom istakao da se indikatori poslovanja Addiko banke u kontinuitetu poboljšavaju i da je banka likvidna, solventna i profitabilna.

Na sastanku je bilo riječi o poslovanju Addiko banke i planovima usmjerenim na dalje poboljšanje usluga za klijente i dodatno snaženje tržišne pozicije ove finansijske institucije.

“Rast profita je rezultat povećanih prihoda i racionalizacije troškova”, istakao je Šon i najavio proces izlaska grupacije na austrijsku berzu, o čijem napretku će redovno obavještavati CBCG.

Šon je istakao da je, u prethodnom periodu, Addiko Bank AD Podgorica uradila značajan posao na planu smanjenja operativnih rizika, uz istovremene inovacije vezane za kreditne proizvode u domenu rada sa stanovništvom, kao i u segmentu malih i srednjih preduzeća.

Žugić je saopštio da je CBCG uradila analizu rizika vezanih za gotovinske neobezbijeđene kredite na nivou sistema i najavio da će uskoro biti definisano rješenje kojim će se limitirati rizičnost navedenih plasmana.

“Na ovaj način, CBCG kao nadležni regulator proaktivno djeluje u pravcu očuvanja stabilnosti i sugurnosti finansijskog sistema”, navodi se.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
alo
Gost
alo

Ovako je falio i atlas banku prije privremene uprave

NekoTamo
Gost
NekoTamo

Ali je bila u goroj poziciji od Atlas banke pa se oporavila.

Srčni problem
Gost
Srčni problem

Sekretar je još i odličan, a htio je da za Izvršnog direktora za rizike postavi prevaranta koji je završio višu računarsku. I cbcg bi to odobrila, ne sjekirajte se.

Beskamatno
Gost
Beskamatno

Je li se u ovoj banci može uzet 5 miliona kredita i ne mora se vraćati?

Milan
Gost
Milan

Kakva neiskrenost, a htio je ovu neznalicu od Schoena da smijeni nedavno zbog njegovog neznanja. Nejasno je kako je ovaj lik dobio licencu da obavlja funkciju izvrsnog direktora u CG (dosao sa mjeste asistenta ili ti “sekretarice”).

Send this to a friend