Ekonomija

Žugić: Lovćen banka da ojača kapital

Lovćen banka je profitabilna, likvidna i ispunjava propisane parametre, a potrebna su manja poboljšanja, prvenstveno u dijelu jačanja kapitala, kazao je guverner Centralne banke Crne Gore, Radoje Žugić, tokom današnjeg sastanka sa predstavnicima Lovćen banke, predsjednicom Odbora direktora, Aleksandrom Popović, i glavnim izvršnim direktorom, Vinkom Nikićem.

Kako su saopštili iz CBCG, Žugić je istakao da je ta institucija zainteresovana za intenzivnu komunikaciju sa bankama, jer se na taj način najbolje ostvaruju zajednički interesi usmjereni na dalje snaženje bankarskog sistema i očuvanje finansijske stabilnosti.

“Njemački investiciono-razvojni fond DEG, strateški partner Lovćen banke, zadovoljan je njenim rastom i razvojem”, kazala je potpredsjednica DEG Suzan Deker.

Dodala je da će njemački investiciono-razvojni fond nastaviti da podržava aktivnosti te banke, kroz ulaganje dodatnog kapitala i druge aktivnosti usmjerene na jačanje njene pozicije na domaćem tržištu.

Tokom susreta je dogovoren nastavak intenzivne saradnje i dijaloga o svim važnim pitanjima vizije i strategije Lovćen banke, kao i podrška planiranim aktivnostima, u okviru nadležnosti CBCG.

Ž.N.

3 Komentara na "Žugić: Lovćen banka da ojača kapital"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend