Ekonomija

Žugić – Repanšek: Nastavak uspješne saradnje na planu edukacije

Centralna banka (CBCG) i Centar za izvrsnost u finansijama (CEF) nastaviće uspješnu saradnju na planu edukacije i stručnog usavršavanja, saopštili su danas njihovi predstavnici.

Guverner CBCG, Radoje Žugić, sastao se danas sa direktorom CEF-a, Janom Repanšek.

Iz CBCG je saopšteno da je sastanak bio prilika za razgovor o rezultatima saradnje dvije institucije i planovima za predstojeći period.

“Sagovornici su saglasni u ocijeni da je dosadašnja saradnja dvije institucije bila veoma uspješna i dogovorili njen nastavak, u cilju dalje edukacije i stručnog usavršavanja kadra CBCG”, navodi se u saopštenju.

Repanšek je kazala da je CEF, za narednu godinu, pripremio sveobuhvatan program specijalizovanih obuka, kroz čije pohađanje će učesnici biti u prilici da prošire znanja o međunarodnim standardima i najboljoj praksi u upravljanju javnim finansijama i centralnom bankarstvu.

Repanšek je dodala da će se CEF, u narednom periodu, posebno fokusirati na promociju regionalne saradnje, kroz prepoznavanje eksperata u pojedinim oblastima i njihovo umrežavanje i povezivanje.

Žugić se zahvalio Repanšek na saradnji i dodao da će njen nastavak doprinijeti aktivnostima koje CBCG preduzima u kontuinuitetu, a koje su usmjerene ka jačanju i daljem unaprijeđenju kadrovskih potencijala te institucije

Send this to a friend