Ekonomija

Zvanično: Vlada razriješila Todorovića sa mjesta izvršnog direktora ToMontenegra

Predrag Todorović

Vlada Crne Gore razriješila je dužnosti izvršnog direktora nacionalne avio kompanije ToMontenegro Predraga Todorovića.

Ministarstvo kapitalnih investicija podnijelo je prijedlog za razrješenje Todorovića nakon njegovog zahtjeva za raskid ugovora od 21. februara 2022. godine.

“Vlada Crne Gore je razmotrila i prihvatila navedeni prijedlog Ministarstva kapitalnih investicija i, na osnovu člana 174 stav 4 Zakona o privrednim društvima, člana 12 stav 1 Odluke o osnivanju Društva sa ograničenom odgovornošću za transport putnika i robe u vazdušnom saobraćaju „ToMontenegro“ i člana 2 stav 2, člana 11 alineja 6 i člana 17 stav 1 Statuta Društva sa ograničenom odgovornošću za transport putnika i robe u vazdušnom saobraćaju ToMontenegro, donijela Rješenje o razrješenju izvršnog direktor Predraga Todorovića prije isteka mandata”, navedeno je u rješenju Vlade.

Todorović je 21. februara podnio bordu Air Montenegra i Ministarstvu kapitalnih investicija zahtjev za sporazumni raskid ugovora o radu, navodeći da to čini iz ličnih razloga.

Odrekao se svih prava ugovora u preostalom trajanju ugovora od tri godine, uključujući i otpremninu od 100.000 eura. Tražio je, međutim, da mu se do isteka otkaznog roka izmire sve obaveze po ugovoru o radu, što uključuje bonuse na koje je ostvario pravo u prošloj godini.

Air Montenegro je na kraju trećeg kvartala prošle godine bio u minusu 2,6 miliona eura, imaju probleme sa flotom, a posao im otežavaju i sukobi sa stečajnom upravom Montenegro erlajnza.

Prije povratka u Crnu Goru, Todorović je radio u firmi Citizen Plane u Parizu, specijalizovanoj za prodaju karata koje su preostale avio-kompanijama.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Janko
Gost
Janko

Srece njegovo,cuo sam zurka kod njega nocas,Spajic i Milatovic dolaze sa Civasom,da podijele te pare koje su zaradili svi od To Mne.

Kotor🇲🇪
Gost
Kotor🇲🇪

Jes al ste mu dali 60.000e ljepota A?

Send this to a friend