Ekonomija

ZZZCG: Ne brišemo studente sa evidencije

Zavod za zapošljavanje Crne Gore ne krši prava studenata i nikoga ne briše sa evidencije nezaposlenih već je vodi u skladu sa Zakonom o posredovanju pri zapošljavanju i pravima za vrijeme nezaposlenosti, saopšteno je iz ove institucije.

<<<Studentska inicijativa: Zavod za zapošljavanje da ne briše studente sa evidencije<<<

“Naime, po novom zakonskom rješenju nezaposlenim licem se ne smatra redovan učenik, student osnovnih studija, zaposleni kojem miruju prava iz radnog odnosa, poljoprivrednik upisan u registar kod nadležnog organa niti penzioner”, objašnjavaju u ZZCG.

Dalje navode da sva nezaposlena lica imaju prava i obaveze koje sa sobom nosi boravak na evidenciji nezaposlenih.

“Budući da visokoškolski obrazovni sistem funkcioniše tako što se od studenata zahtijeva svakodnevno pohađanje nastave nemoguće je istovremeno izvršenje obaveza poput aktivnog traženja zaposlenja, učestvovanja u aktivnim mjerama te prihvatanje odgovarajućeg zaposlenja”, kazali su u ZZZCG.

Zavod studentima pruža odgovarajuće usluge, utvrđene Zakonom, u vidu informisanja o mogućnostima i uslovima zapošljavanja, savjetovanja i posredovanja.

“To podrazumijeva pružanje informacija o slobodnim radnim mjestima, upoznavanje sa metodama i tehnikama aktivnog traženja zaposlenja, podršku u razvoju upravljanja karijerom kao i unaprjedenja profesionalnog razvoja pojedinca. Zavod će i ubuduće studentima, kao tražiocima zaposlenja, pružati stručnu pomoć posredovanja pri zapoščljavanju u vidu njihovog povezivanja sa poslodavcima radi zasnivanja radnog odnosa”, poručuju u ZZZCG.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
stovelis
Gost
stovelis

zzzcg ne brise studente sa evidencije vec je vodi u skladu sa zakonom po kojem studenti ne spadaju u nezaposlena lica??? Ima li ko brufen, glava mi puce od ovih lazi u palacinkama

B.D
Gost
B.D

Trenutno je u Crnoj Gori preko 100 oglasa za posao a ni jedan poslodavac nije trazio radnike na BIRO! O cemu se Radibi zasto poslodavci izbjegavaju Biro?

Lazizy
Gost
Lazizy

Lazete! Brisete!

Send this to a friend