Grad

CNP: “Predsjednice” Zetskog doma sjutra na Velikoj sceni

Foto: Duško MIljanić

Predstava “Predsjednice” (Die Präsidentinnen), koju je prema tekstu Vernera Švaba režirala Radmila Vojvodić u produkciji Kraljevskog pozorišta Zetski dom, biće izvedena u petak, 8. decembra na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta u 20 sati.

Uloge tumače: Nada Vukčević, Ana Vučković i Jelena Laban.

Prema riječima rediteljke Vojvodić, Verner Švab je jedinstveno subverzivan pisac i autentičnom poetikom zauzima posebno mjesto u modernoj dramaturgiji.

„Švab podastire pred nas tekst tragički potresan i ujedno urnebesno zasmijan u zapitanosti nad idejom humanosti. Ove naše današnje autsajderke nijesu određene samo klasnim identitetom već su one na margini zbog manjka perspektive i odsustva volje… Naše junakinje, dakle, postoje u onome što su mogle ili što bi mogle da žive: one su neusaglašene sa sobom, one su u pogrešnoj mimezi, jer im Švab, smatram i čitam ga tako, upisuje tragikomičko samozadovoljstvo i pomirenost životom“ – zapisala je, između ostalog, Vojvodić, koja uz režiju potpisuje adaptaciju i vizuelni identitet predstave.

Kompozitorka je Nina Perović, scenografkinja Marija Kalabić, lektorka Dubravka Drakić, a asistentkinja režije Stela Mišković.

Ulaznice se mogu rezervisati i kupiti na veb-sajtu www.cnp.me, kao i na biletarnici Crnogorskog narodnog pozorišta, dok se publika o aktivnostima nacionalnog teatra može informisati i putem društvenih mreža Facebook i Instagram.

 

Send this to a friend