Grad

CZK Petnjica: U petak izložba fotografija, crteža i grafičkih radova

U okviru projekta “Culture up Rožaje”, u petak od 15 časova u Centru za kulturu Petnjica biće upriličena kolektivna izložba fotografija, crteža i grafičkih radova na kojoj će radove izložiti 40 mladih iz Rožaja, navodi se u saopštenju NVU “Karika”.

Dan kasnije, od 18 časova u tom udruženju biće organizovana tribina “Umjetnost u Crnoj Gori: izazovi i perspektive”, na kojoj će govoriti prof. mr Aldemar Ibrahimović, mr Rebeka Čilović, mr Dijana Tiganj i mr Amela Frljučkić, a događaj će moderirati izvršni direktor NVU “Karika” Mirza Luboder.

“Radovi koji će biti izloženi na kolektivnoj izložbi su plod višemjesečnih umjetničkih edukacija organizovanih u okviru projekta ‘Culture up Rožaje’, te su pripremljeni uz mentorsku pomoć akademskih slikara prof. Aldemara Ibrahimovića i Senada Pepića, te fotografa/videografa Damira Skarepa”, navodi se u saopštenju NVU “Karika”.

“Culture up Rožaje” sprovodi Nevladino udruženje “Karika” iz Rožaja, a podržan je kroz program “OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika- M’BASE”, koji sprovodi Centar za građansko obrazovanje (CGO), Friedrich Ebert Stiftung (FES), NVO Politikon mreža i NVO Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore (CZIP), a u saradnji sa Ministarstvom javne uprave, digitalnog društva i medija i Kancelarijom za evropske integracije Vlade Crne Gore. Program finansira Evropska unija”, podsjećaju organizatori.

Ovaj projekat se implementira od juna 2021. godine u cilju umjetničkog progresa sjevernog regiona, a do sada je okupio preko 90 mladih koji su edukovani iz oblasti crtanja, dizajna, fotografije, kreativnog pisanja i muzike.

Pored edukacija, organizovano je više kulturno-umjetničkih događaja, kao i razgovora na umjetničke teme.

Send this to a friend