Grad festival stand-up komedije

Drugi Opuč festival od 15. oktobra u KIC-u

Drugi regionalni festival stand-up komedije “Opuč” biće održan u Multimedijalnoj sali KIC-a “Budo Tomović” u Podgorici.

Program festivala:

15.10.2020. I dan festivala – Stand-up radionice – Multimedijalna sala, 10h

16.10.2020. II dan festivala – I regionalno veče – Velika sala KIC-a Budo Tomović, 19 i 21h. Učesnici: Srđan Jovanović (SRB), Dušan Jokić (BiH), Josip Škiljo (HR), Nikola Todoroski (MKD), Ana Zlatanović (SRB), Saša Turković (HR)

17.10.2020. II dan festivala – II regionalno veče – Velika sala KIC-a Budo Tomović, 19 i 21h. Učesnici: Andrija Dabanović (CG), Nenad Stefanovski (SRB/MKD), Tin Sedlar (HR), Miranda Lončar (BiH), Dušan Varničić (SRB), Tomislav Primorac (HR)

S obzirom na trenutnu situaciju, organizatori su preuzeli sve neophodne korake kako bi se poštovale propisane mjere NKT-a, te zaštitili učesnici i publika. To podrazumijeva mjerenje tjelesne temperature pri samom ulasku u KIC “Budo Tomović”, dezinfekciju prostora, obavezno nošenje zaštitnih maski, dezinfekciju ruku i poštovanje i obezbjeđivanje socijalne distance.

Biografije:

Andrija Dabanović

Dvadesetdevetogodišnji podgoričanin koji je diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Podgorici. Od 2018. godine student je Fakulteta dramskih umjetnosti, odsjek „Film i mediji“ na Cetinju. Od 2016. godine počinje profesionalno da se bavi stand-up komedijom i od tada redovno nastupa širom Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Učesnik je brojnih regionalnih festivala, od kojih je poslednji održan u Kombank dvorani u Beogradu. Takođe je nastupao i na engleskom jeziku, na Evropskoj smotri komičara u Budimpešti. Andrija je osnivač i direktor regionalnog stand-up festivala „Opuč“ koji se održava u Podgorici. Osim toga, pisao je scenario za sitcom seriju „Van dometa“ u kojoj igra jednog od glavnih aktera. Emitovanje serije je otkupio Javni servis RTCG.

Srđan Jovanović

Rođen 1979. godine u Beogradu. Diplomirao 2000. na Akademiji umjetnosti BK. Pozorišno iskustvo stekao igrajući u Ateljeu 212, Pozorištu na Terazijama, Bitef teatru i Jugoslovenskom dramskom pozorištu. Osim toga glumio je u mnogim televizijskim serijama: Porodično blago, Stižu dolari, Mansarda, Može i drugačije, Kukuriku šou, Tate. 2009. godine odlučio se za pionirski potez koji do tog momenta nije postojao na srpskoj sceni – stand-up komediju „Grupna terapija“. Svoj pogled na stvarnost predstavlja publici kroz imitacije i bizarne priče, pretresajući muško-ženske odnose, aktuelnu političku situaciju i uticaj medija na savremenog čovjeka. Iza sebe ima preko 1000 nastupa širom regiona, Evrope i svijeta. 2016. godine je napisao i producirao 12 epizoda serije „Glavom kroz zid“ koja je emitovana na RTS Televiziji. Srđan je u toku karijere dobio više priznanja: nagradu za najboljeg mladog glumca na festivalu „Dani komedije“ u Jagodini 2001; nagradu „Ljuba Moljac“ za najboljeg stand-up komičara na Festivalu monodrame u Zemunu 2013; nagradu za najboljeg komičara – Stand-up Adria awards Skopje 2014.

Dušan Varničić

Rođen 25.11.1987. u Novom Sadu. Prije 6 godina se po prvi put oporbao kao stand-up komičar na Televiziji Happy i prošao među najboljih 10 učesnika. Nakon tog uspjeha Dušan je počeo da se bavim ovom vrstom umjetnosti i velikim radom i trudom je počeo da gradi svoje vještine. U svojoj karijeri Dušan iza sebe ima preko 300 nastupa širom regiona, odnosno u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Sloveniji i redovan je učesnik velikih festivala koji se održavaju širom bivše Jugoslavije.

Send this to a friend