Grad

Festival književnosti za djecu “Upadaj u bajku” sjutra na platou u Njegoševoj ulici

Festival književnosti za djecu

Sjutra (petak 26. maj) u 17 časova, na platou u Njegoševoj ulici, biće otvoren Festival književnosti za djecu “Upadaj u bajku!”.

U okviru prvog festivala dječijeg stvaralaštva i stvaralaštva za djecu, odabrani su i najbolji radovi pristigli na literarni konkurs “Red po red lako se nižu, bajkovite pjesme i priče nam stižu”.

Biće upriličeno i svečano uručenje prvoplasiranim malim stvaraocima, kao i godišnje nagrade za najbolju knjigu Udruženja crnogorskih pisaca za djecu i mlade.

Predstaviće i 101. broj časopisa za djecu „Osmijeh“, čiji je izdavač Udruženje crnogorskih pisaca za djecu i mlade.

Drugog dana Festivala, u subotu (27.maj), na istom mjestu od 10 do 11 i 30 časova, planirana je interaktivna radionica „Djetinjstvo je najljepša vrteška čuda“. Radionicu organizuje Udruženje crnogorskih pisaca za djecu i mlade i Književni klub „Poenta poetika“ – autori knjige „Vrteška čuda“ Milica i Goran Radojičić .

Kamišibai radionica „Momotaro“, u organizaciji Kulturnog centra Čigralište, biće održana u subotu od 18 do 19 i 30, na platou ispred Biblioteke.

Podsjećamo, Festival dječijeg stvaralaštva i stvaralaštva za djecu “Upadaj u bajku!”, organizuje NB “Radosav Ljumović” u saradnji sa Kulturnim centrom “Čigralište”, Udruženjem crnogorskih pisaca za djecu i mlade, udruženjem Roditelji i medijskim sponzorom, portalom Roditelji.me.

Glavni ciljevi Festivala su približavanje umjetnosti i kulture djeci, podsticanje kreativnosti kod najmlađih, te promocija i podrška talentovanoj djeci.

Send this to a friend