Grad

FIAT forum danas u Kuslevovoj kući

Šestog dana FIAT-a, 12. septembra s početkom u 12h u Kuslevovoj kući organizovan je FIAT forum – razgovor u kom će biti riječi o nastanku kreativnih industrija i izazovima sa kojima se suočavaju umjetnici ovog segmenta u Crnoj Gori.

FIAT forum nosi naziv – Izazovi razvoja kreativnih industrija u Crnoj Gori. Moderator razgovora je doc. dr. Edin Jašarović sa Fakulteta dramskih umjetnosti na Cetinju, a takođe i urednik segmenta kreativne industrije.

Učesnici i sagovornici na forumu su predstavnici institucija: Univerziteta Mediterana u Podgorici – doc. mr. Marko Gošović, direktorica Seanema film festivala Ulcinj – Drita Lola i Mihailo Zečević ispred Instituta za preduzetništvo i ekonomski razvoj.

U okviru segmenta FIAT teatar gerila u 18h u Sali Dodest u KIC-u “Budo Tomović” u produkciji Dramskog eksperimentalnog studija “Đeca cvijeća” odigraće se predstava“Zalutali metak” u režiji Branka Kovačevića.

Riječ je o autorskom projektu Branka Kovačevića u kojem jedinu ulogu tumači Đorđe Grujić. Ovo je priča o zgodama i nezgodama veterana Gospodina X, sakupljača sekundarnih sirovina, kada nelojalna konkurencija, suptilnim metodama, nastoji da ga otjera sa njegovog posjeda. Predstava nije dio takmičarskog programa.

FIAT muzika nastavlja da afirmiše crnogorske stvaraoce. Po završetku FIAT teatar gerile, u 21h u dvorištu Kuslevove kuće nastupiće bend Gear Acquistion Syndrome.

Gear Acquisition Syndrome je elektronski duo iz Podgorice koji čine Nemanja Bečanović i Ljubomir Baćović.

Svjetlosna skulptura “Love is in the air” Katarine Tomašević Crawford krasi dvorište Kuslevove kuće, dok je unutrašnjost ispunjena radovima “Organika” Aleksandra Vukotića.

Prostor je obogaćen inovativnim i nesvakidišnjim radovima iz kreativne industrije: dekorativne kućne rasvjete, radovi od stakla i metala, digitalne reprodukcije slika i grafika, modni dizajn studio i druge.

Sva djela u okviru kreativnih industrija kao i likovnog programa biće izložena u toku cijelog festivala i biće na prodaji.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend