Grad

Izložba Igra u slici autorke Milice Lakićević 6. maja u Muzeju i galeriji Tivat

Izložba “Igra u slici” autorke Milice Lakićević biće upriličena u Muzeju i galeriji Tivat, u četvrtak 6. 5. 2021. godine sa početkom u 19h.

Milica Lakićević rođena je 1993. godine na Cetinju. 2016. godine, na Fakulteti likovnih umjetnosti, završila je osnovne studije na studijskom programu Grafika u klasi prof. mr Vesne Bošković, a specijalističke postdiplomske studije 2019. godine na studijskom programu Slikarstvo u klasi prof. mr Branislava Sekulića.

Pripravnički staž odradila je kao saradnik u nastavi na FLU Cetinje 2020. Član je ULUCG i UMHCG. Izlagala je na brojnim kolektivnim izložbama, a samostalno se predstavila 4 puta. Dobitnica je godišnje nagrade FLU Cetinje, nagrade Perspektive Ministarstva kulture Crne Gore 2019. godine i I Međunarodnog bijenala grafike i slikarstva u Mađarskoj 2012. godine.

Svečano otvaranje izložbe održaće se ispred galerije (na otvorenom), na kom će govoriti teoretičarka i istoričarka umjetnosti Nina Milićević.

Izložba će biti izložena na prvom spratu galerije, pa ovom prilikom napominjemo posjetioce da, pri ulasku u galerijski proctor, nose maske i drže propisanu distancu.

Send this to a friend