Grad Povodom nedelje italijanskog jezika u svijetu,

Izložba Italijanski između riječi i slike: grafiti, ilustracije, stripovi u ponedjeljak u Modernoj galeriji

Otvaranje izložbe pod nazivom “Italijanski između riječi i slike: grafiti, ilustracije, stripovi”, biće održano u Modernoj galeriji, u ponedjeljak 19. oktobra, sa početkom u 18 časova.

Riječ je o postavci koju Muzeji i galerije Podgorice organizuju u saradnji sa Ambasadom Italije u Podgorici, povodom Nedjelje italijanskog jezika u svijetu – međunarodne inicijative pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Italije.

Izložbu čine radovi savremenih italijanskih strip crtača i ilustratora, nastali u okviru italijanskog nacionalnog konkursa za strip i crtež „Lucca Project“. Kao poseban segment biće predstavljeni i plakati prethodnih edicija Hercegnovskog strip festivala.

Na izložbi će govoriti Luca Zelioli, ambasador Italije u Crnoj Gori, Ana Medigović, sekretarka Sekretarijata za kulturu i sport, Vučić Ćetković, direktor Muzeja i galerija Podgorice i Nebojša Mandić, PR Hercegnovskog strip festivala.

Poštujući mjere u odnosu na pandemiju kovid19, otvaranju izložbe prisustvovaće samo organizatori izložbe i predstavnici medija.

Video prenos otvaranja izložbe odvijaće se putem društvenih mreža i kanala, i to preko Facebook i Instagram stranica, kao i youtube kanala Muzeja i galerija Podgorice. Takođe, video prenos uživo biće dostupan i na Facebook stranici Ambasade Italije u Podgorici.

Send this to a friend