Grad umjetnice Željke Jovićević

Izložba Nizovi intenziteti sjutra u Centru savremene umjetnosti

U Centru savremene umjetnosti Crne Gore, u Galeriji Klub, od četvrtaka 12. novembra biće otvorena izložba “Nizovi-intenziteti” umjetnice Željke Jovićević.

Željka Jovićević je rođena 1992. godine u Kotoru. Osnovne i specijalističke studije slikarstva završila je na Fakultetu likovnih umjetnosti u Cetinju. Nagradu za najboljeg studenta Studijskog programa Slikarstvo dobila je 2015. godine.

Trenutno pohađa master studije iz transdisciplinarne humanistike i teorije umjetnosti na Fakultetu za medije i komunikacije u Beogradu. Ovo je njena prva samostalna izložba.

O svom radu, autorka je, između ostalog, zapisala:

“Intenzitet nije samo vizuelni efekat ili kvalitet bojenog sloja, već njihova istovremenost. S jedne strane, intenzitet je zasićenost boje – chrome, njen puni kapacitet; s druge strane, on je uslov da se slika doživi kao dejstvo ujednačenog strujanja ili kao „ostrvo koje isijava jasnoću“, koje „mijenja prostor svojim prisustvom“ (Klement Grinberg). Ali, da bi slika bila intenzivno polje, ona takođe mora biti aktivna dvodimenzionalna površina, odnosno – energija.”

Zvanično otvaranje izložbe se neće održati zbog epidemiološke situacije.

Izložba se može pogledati do 31.12.2020.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Istinoljub
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Istinoljub
Gost
Istinoljub

Ovo me podjeća na umjetnost prve polovine 20. vijeka, dakle za ovo vrijeme djeluje nazadno i anahrono.

Send this to a friend