Grad

Izložba slika Milutina Obradovića u Gradskoj galeriji Kotor

“Običan malecki san” naziv je izložbe Milutina Obradovića koja će u biti otvorena večeras u Gradskoj galeriji u Kotoru sa početkom u 20 sati.

Organizator je JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor – Gradska galerija, a izložba se organizuje u okviru KotorArta.

Publici će se u ime organizatora obratiti Marija Bernard, direktorica Kulturnog centra. Izložbu će otvoriti Vladimir Jokić, predsjednik Opštine Kotor.

Milutin Obradović je rođen 1979. godine u Bijelom Polju. Srednju likovnu školu “Petar Lubarda” završio je na Cetinju, a 1998. godine. je upisao Fakultet likovnih umjetnosti takođe na Cetinju, u klasi profesora S. Karaila. Diplomirao je 2002. godine.

Imao je brojne samostalne izložbe u galerijama i muzejima u Podgorici, Bijelom Polju, Risnu, Tivtu, Perastu, Budvi i Kotoru, Beogradu, Novom Sadu. Svoje stvaralaštvo do sada je nekoliko puta predstavljao i u inostranstvu, u okviru grupnih postavki, među kojima se kao najznačajnije ističu izložbe u Parizu,Rimu, Milanu. Izlagao je u Luvru 2016 gdje je sa 5 eksponata učestvovao u svjetskoj izložbi sa 80 umjetnika, kao jedini predstavnik Crne Gore.

O njegovom stvaralaštvu pisao je poznati američki časpopis “Wall Street International”. Nominovan je za “Palm Art Award” 2016 u Lajpcigu.

Milutin Obradović je 2017. godine u Rimu, za svoj rad pod nazivom „Ukras moga neba“, dobio prestižnu nagradu za savremeno umjetničko stvaralaštvo „Mikelanđelo Karavađo“ i prvi je umjetnik sa Balkana koji je dobio ovo priznanje.

Obradović, osim što slika, aktivno stvara i poeziju.

Ostavite komentar prvi!

avatar
1000

Send this to a friend