Grad u Muzeju i galeriji Tivat

Izložba Umjetničke vještine i kreativnost Tivćanki 8. marta

Izložba “Umjetničke vještine i kreativnost Tivćanki” biće upriličena u Muzeju i galeriji Tivat, u ponedjeljak 08. marta.

Zbog epidemiološke situacije i nemogućnosti posjeta kompleksu, izložba će biti virtuelnog tipa, a svi zainteresovani pronaći će link za virtuelni obilazak na društvenim mrežama JU Muzej i galerija Tivat (Instagram: muzejigalerijativat, Facebook: Muzej i galerija Tivat) kao i na našoj zvaničnoj web stranici: www.muzejigalerijativat.me

Na ovogodišnjoj izložbi svoje radove predstaviće dvanaest dama: Hana Mirkov, Rozalija Francesković, Iva Gopčević Čelanović, Gorica Nikšić, Anka Marković, Sanja Kosovac, Slavica Perišić, Anuška Vlahović, Mirjana Vuksanović, Elena Begu, Seka Rada Burić Nađ i Katarina Višić.

Talenat i kreativnost ovih Tivćanki ogledaju se u individualnim umjetničkim jezicima, raznolikosti kolorita, prefinjenostima izraza, ali i u korišćenju različitih medija. Iako naizgled nespojive i potpuno različe umjetničke energije i stilovi, u njihovoj simbiozi uočljiva je stvaralačka i harmonija i ljepota različistosti, koja i čini suštinsko bogatstvo i smisao ovakve postavke.

 

Send this to a friend