Grad U organizaciji Vijeća crnogorske nacionalne manjine u Bosni i Hercegovini

Književne večeri Dragana Mitovog Đurovića i Rodoljuba Ćorića u Sarajevu

Na poziv  “Vijeća crnogorske nacionalne manjine u Bosni i Hercegovini” u okviru dvodnevnih crnogorskih književnih večeri u Bosni i Hercegovini, predstaviće se istaknuti crnogorski pisci i publicisti Dragan Mitov Đurović i  i  Rodoljub Ćorić.

Dvije zasebne večeri biće održane u četvrtak, 5. novembra kada će se predstaviti Rodoljub Ćorić  i u petak 6. novembra kada će biti predstavljeno književno stvaralaštvo Dragana Mitovog Đurovića.

Obje književne večeri biće održane u  Galeriji Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu.

Dragan Mitov Đurović, je novinar i publicista, autor više od pesto zapaženih reportaža, dobitnik brojnih novinarskih nagrada.

U njegovom književnom opusu  izdavajaju se knjige “Od Volujice do Podgorice”, zatim “Panjega”, zbirka mudronosnih poruka, pa knjiga intervjua “Da nas san ne prevari”.

Rodoljub Ćorić do sada je objavio  četiri knjige poezije  i dvije knjige proze “Priručnik samoće” (2016.) i “Priručnik samoće II” (2017.). On je dobitnik književne nagrade “Ana Ahmatova” za 2019. godinu koju dodjeljuje Ruski kulturni centar –Sofija (Bugarska) i Društvo ruskih pisaca Bugarske i dobitnik nagrade Društva crnogorskih novinara za 2018. godinu.

O književnom stvaralaštvu na predstavljanju dvojice istaknutih crnogorskih književnika i publicista u Sarajevu govoriće između ostalih mr Željko Rutović, sociolog kulture i publicista i mr Amer Ramusović, direktor časopisa [email protected]

 

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Vidoje
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vidoje
Gost
Vidoje

Gospodin Dragan iz cestite porodice Djurovic!

Send this to a friend