Grad Grad teatar

Književno veče Vesne Kapor u ponedjeljak na Trgu pjesnika

Foto: Petar Milošević

U ponedeljak 22. jula, sa početkom u 21h, na Trgu pjesnika se nastavlja ovogodišnji književni program festivala, gdje će gost biti Vesna Kapor.

Vesna Kapor je rođena u Nevesinju. Filološki fakultet je završila u Beogradu.

Objavila je roman Tri samoće (SKZ, 2010, „Filip Višnjić“, 2011), zbirku priča Po sjećanju se hoda kao po mjesečini (Agora, 2014, „Filip Višnjić“, 2016), i kratku poetsku prozu Kao što i vama želim (Povelja, 2016). Dobitnica je nagrade „Laza Kostić“, „Miloš Crnjanski“, te nagrade Kondir Kosovske djevojke na Vidovdanskim svečanostima u Gračanici.

Dobitnica je Povelje zahvalnosti Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Radi u Studentskom kulturnom centru u Beogradu kao urednik književnog programa.

Njene priče su zastupljene u zbirkama: Putnik sa dalekog neba, Zona Babilona, Sa Andrićeve česme, Korak ispisan perom, Vrt nade i Priče o Kosovu.

Proza Vesne Kapor prevedena je na ruski, makedonski i mađarski jezik.

Moderator večeri je Nikola Marinković.

Iste večeri, sa početkom u 22 h, na sceni između crkava nastavlja se ovogodišnji muzički program festivala. Na programu je koncert Omladinskog kamernog hora “Turksoy”.

Omladinski kamerni hor ,, Turksoy”, sastavljen od odabranih mladih horskih pjevača iz najboljih konzervatorijuma zemalja članica Turksoy organizacije, osnovan je od strane Međunarodne organizacije turkijske kulture 2015. godine kako bi se podstakla razmjena repertoara, dirigenata i umjetnika među orkestrima u Turskoj , s jedne strane, uz predstavljanje bogatog muzičkog nasljeđa turkijskih naroda svijetu. Ubrzo nakon osnivanja, ovaj hor je osvojio tri zlatne medalje na Evropskom horskom prvenstvu održanom u Njemačkoj.

Gulmira Kutibadamova je gostujući dirigent Internacionalnog omladinskog kamernog hora “TURKSOY”.

JU “Grad teatar” koncert organizuje u saradnji sa Turističkom organizacijom Budve.

Ulaz je slobodan.

Send this to a friend