Grad

Koncert Begića i Jankovića večeras u Luštici Bay

Koncert Mirana Begića i Predraga Jankovića biće održan večeras u svečanoj sali hotela Čedi /The Chedi/ u Luštici Bay. Violina i harmonika duo izvešće bogat program u kojem i Vivaldijevu „Zimu“, Pjacolin Libertango, te djela Albinonija, Šnitkea, Gardela, ali i autorske obrade Albenizovog Asturijasa i poznate domaće numere „Još ne sviće rujna zora“.

Internacionalna publika imala je priliku da sluša Mirana Begića na koncertnim podijumima u zemlji, regionu, širom Evrope, USA i Rusije. Već sedam godina održava masterklas na Konzervatorijumu ˝P. I. Čajkovski˝ u Moskvi za studente violine. Počasni je profesora Državnog muzičkog Instituta Ipolitov–Ivanov u Moskvi. Bio je dekan Muzičke akademije na Cetinju gdje je angažovan kao vanredni professor na predmetima violina i kamerna muzika.

Janković je nastupao kao solista i sa različitim kamernim ansamblima i gudačkim orkestrima u zemlji i inostranstvu. Snimio je CD “Virtouzna harmonika” koji je ujedno i prvi CD klasične muzike za harmoniku u Crnoj Gori. Osnivač je i direktor Međunarodnog muzičkog festivala za klasičnu harmoniku „Harmonika Fest“, na kojem su nastupili najznačajniji svjetski umjetnici na harmonici. Aktivan je i kao predavač na majstorskim radionicama u okviru festivala za harmoniku širom evrope i svijeta.

Send this to a friend