Grad

KotorArt: Koncert pijaniste Kemala Gekića sjutra na Prčanju

Afirmisani svjetski pijanista Kemal Gekić nastupiće na sjutrašnjem koncertu u Samostanskom kompleksu crkve Sv. Nikola na Prčanju, sa početkom u 21 čas, poručuju iz KotorArt tima.

Publika će imati priliku da čuje izvedbe djela: Hendla, Lista, Šuberta, Rahmanjinova i Šopena.

Na koncertu će nastupiti i gosti – polaznici majstorske radionice za klavir koju je proslavljeni pijanista, ali i izvrsni pedagog Kemal Gekić održao prethodnih dana u Kotoru, kao dio serijala KotorArt Akademija, navodi se u saopštenju.

Obezbijeđen je besplatan prevoz solarnim brodom sa kotorske Rive do Prčanja i nazad, za ograničen broj ljudi.

Prijava za zainteresovane, do popunjavanja mjesta, je na e-mail adresu [email protected] sa imenom i prezimenom putnika.

Polazak broda “Elettra” iz Kotora je u 20 časova, u dijelu Rive preko puta kotorskog Markata, a povratak po završetku programa, oko 22.30 časova, objasnili su organizatori.

“Zbog razvoja epidemijske situacije, na događajima Međunarodnog festivala KotorArt Don Brankovi dani muzike prisustvo zainteresovane publike je moguće isključivo uz prethodnu prijavu, do popunjavanja mjesta. Za sjutrašnji koncert mjesta su popunjena. Prijave za naredne dane festivala, sa imenom i prezimenom gosta, potrebno je poslati na adresu [email protected]”, navode organizatori.

Međunarodni festival KotorArt ovog ljeta se održava u periodu od 1. jula do 14. avgusta, sa bogatim i raznovrsnim programom, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija i Opštine Kotor, uz podršku Evropske unije, Fonda za Zapadni Balkan, Fondacije za otvoreno društvo, brojnih ambasada u Crnoj Gori i drugih značajnih partnera i sponzora.

Send this to a friend