Grad

Koncert KIC Pop hora na Cetinju 13. jula

Dnevni list “Pobjeda” gradu Cetinju poklanja koncert KIC Pop hora, na Dan državnosti, 13. jula, u sklopu aktivnosti obilježavanja velikog jubileja – 75 godina postojanja ovog dnevnog lista. Pobjeda je, nakon starta u Nikšiću, od 19. novembra 1944. godine do 6. juna 1954. štampana upravo na Cetinju.

Sadržaj koncerta, koji Pobjeda organizuje u saradnji sa Prijestonicom Cetinje i TO Cetinje biće u znaku revolucionarnih partizanskih pjesama, u skladu sa prepoznatljivim repertoarom KIC Pop hora. Koncert počinje u 21 sat na Dvorskom trgu, a nakon nastupa KIC Pop hora, zvijezda večeri je Sergej Ćetković.

Koncert dolazi kao dio aktivnosti obilježavanja jubileja Pobjede na Cetinju, zajedno sa Prijestonicom i sponzorima. Na Dan državnosti, osim koncerta, Pobjeda uz praznični trobroj, 13. jula poklanja čitaocima i knjigu ‘Tiha voda’, autora Milana Brajevića – zbirku od 8.000 poslovica, izreka, mudrosti, misli i pouka.

Cetinju će Pobjeda, na jesen, pokloniti i botaničku baštu – arboretum sa 75 sadnica.  Nakon Cetinja, krajem godine slijede aktivnosti obilježavanja jubileja u Podgorici, gdje će takođe biti organizovan koncert i gradu poklonjena botanička bašta.

Send this to a friend