Grad

“Muzej voštenih figura” 26. septembra u sali Dodest

Autorski projekat poznatog pozorišnog alternativca Branka Kovačevića “Muzej voštenih figura”, koji je nastao u produkciji KIC-a „Budo Tomović“ i Pozorišne trupe „Preporodilište“, biće izveden 26. septembra u sali DODEST, sa početkom u 20 časova, saopšteno je iz KIC-a.

Predstava je posvećena istaknutim crnogorskim pozorišnim stvaraocima, DODEST-ovcima Slobodanu Milatoviću i Džoniju Hodžiću.

Uloge u predstavi su povjerene Draženu Miliću i Ljubu Kaličaninu, a izbor muzike, scenografiju i kostime je osmislila trupa.

“Preko sedam mora i sedam gora, stari prijatelji Alfredo i Robert, ljudi sa periferije bitisanja, traže i nalaze privremeni smještaj u napuštenom suterenu MUZEJA VOŠTENIH FIGURA u gradu tom i tom. Tokom detaljnog pospremanja prostora istovremeno nađu vrijedan predmet. Kome će od njih pripasti nađena stvar? Oni se za nju bore izvodeći znane i neznane oblike takmičenja pokazujući pri tom svijetle i tamne strane ljudske prirode”, dio je opisa projekta.

Alfredo i Robert su se nastanili u DODEST-u na neodređeno vrijeme početkom aprila ove godine i poslije uspješne dvomjesečne evropske turneje ponovo će podgoričkoj publici ispričati svoju „istinitu“ priču navedenu u sižeu, najavljuju iz KIC-a.

Send this to a friend