Grad

Muzički festival mladih Crne Gore od 23. do 25. aprila u Podgorici

XLVI Muzički festival mladih Crne Gore ove godine održaće se u Podgorici od 23. do 25. aprila. Domaćin ovogodišnjeg festivala je Umjetnička škola za muziku i balet “Vasa Pavić”. Suorganizator festivala je Centar za stručno obrazovanje.

Festival će svečano biti otvoren 22. aprila u 19 sati koncertom pijanistkinje Ane Vujošević i njenim gostom pijanistom Enesom Tahirovićem. Koncert će biti održan u Koncertnoj sali Umjetničke škole za muziku i balet “Vasa Pavić”.

Tokom trodnevnog festivala, takmičiće se učenici 14 osnovnih i 5 srednjih škola u disciplinama: Klavir, Flauta, Klarinet, Saksofon, Oboa, Horna, truba i trombon, Solo pjevanje, Orkestar i Kamerni ansambli.

Najtalentovanije učenike osnovne škole, stručni žiri, kojeg čine profesori muzičkih škola i Muzičke akademije, nagradiće sa pet prvih mjesta u svakog kategoriji i učenike srednjih škola sa tri prva mjesta, takođe u svakoj kategoriji.

Najboljim učenicima festivala biće organizovani koncerti po Crnoj Gori.

Pokrovitelji festivala su: Ministarstvo prosvjete Crne Gore, Ministarstvo kulture Crne Gore, Glavni grad Podgorica, KIC,,Budo Tomović” i ,,Anin Medeni Kutak”.

Festival je otvorenog tipa, pa su svi ljubitelji klasične muzike dobrodošli.

Ostavite komentar prvi!

avatar
1000
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend