Grad

Muzički program crnogorske izvorne muzike 26. i 27. jula na Trgu nezavisnosti

U okviru tradicionalne manifestacije “Podgoričko kulturno ljeto 2018” 26. i 27. jula na Trgu nezavisnosti u Podgorici sa početkom u 21 sat biće održan muzički program izvorne crnogorske muzike „Pjevamo ti Crna Goro“.

Prve večeri (četvrtak, 26. jul) koja je takmičarskog karaktera, izvođači iz dijaspore interpretiraće poznate crnogorske izvorne pjesme u okviru programa koji je naslovljen “Dijaspora svojoj Crnoj Gori”.

Izvođače će ocjenjivati stručni žiri, koji čine: predsjednik Senad Gačević i članovi Miloš Bukilić, Aleksandra Saška Vojvodić, Zuvdija Hodžić, Renata Perazić, Dragan Mitov Đurović, Tanja Šeter, Senad Drešević, Slobo Marunović i Dženana Jenny Bibezić.

Za tri najbolja interpretatora NVO „Asocijacija dijaspore Crne Gore“ će obezbijediti nagrade, dok će svim učesnicima biti uručena priznanja-zahvalnice.

Druge, revijalne večeri (petak, 27. jul) pod nazivom “Crna Gora svojoj dijaspori”, održaće se koncert istaknutih crnogorskih izvođača narodne muzike na kojem će nastupiti i tri nagrađena izvođača sa prve, takmičarske večeri.

Sve kompozicije se i prve i druge večeri izvode uživo uz pratnju orkestra Šukrije Žutog Serhatlića. Program će voditi Žarko Božović i Ilija Gojović.

Predstojeći muzički program “Pjevamo ti Crna Goro” ima za cilj očuvanje izvorne crnogorske muzike kako u Crnoj Gori, tako i u dijaspori, a organizatori su NVO „Asocijacija dijaspore Crne Gore“ i Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada.

Ostavite komentar prvi!

avatar
1000

Send this to a friend