Grad U okviru 3. književnog festvala Ćirilicom

Okrugli sto Književna imaginacija i tradicionalno pismo 12. septembra u Budvi

U okviru 3. književnog festvala „Ćirilicom“ u četvrtak, 12. septembra od 21 čas na Trgu između crkava u Starom gradu u Budvi biće upriličen okrugli sto sa temom „Književna imaginacija i tradicionalno pismo“ na kojem će učestvovati poznati i priznati književnici, književni kritičari, teoretičari i istoričari književnosti: Muharem Bazdulj, Marinko Vorgić, Balša Brković, Aleksandar Jerkov, Slobodan Vladušić i Radomir Uljarević.

Prethodnih godina na festivalima „Ćirilicom“ organizovani su temati „Ćirilica i/ili latinica“ i bilo je govora o dva ravnopravna pisma i potrebi da ih sačuvamo kao veliku prednost i privilegiju. Ovogodišnji nastavak dijaloga, koji ranije nije pokretan, ima za krajnji smisao depolitizaciju naziva pisma jer se kod nas u naziv pisma nasilno učitava politički kontekst.

Problem očuvanja pisma/pisama najbolje ćemo rasvijetliti kroz temu „Književna imaginacija i tradicionalno pismo“ imajući na umu da književnosti nema bez pisma, kao ni pisma bez književnosti. Svaki od učesnika iz svog će ugla govoriti na ovu temu.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Markan
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Markan
Gost
Markan

Preuze uljarević cijelo društvo neovisnih crnogorskih književnika! Niđe ijednog srpskog pisca da prokameni o ćirilici; šute svi odreda a ovamo se kao ubiše za srpski jezik, sve uz sonjete i sonjetne vijence, uz saopštenja i obavijesti negodovanja i društva i udruzenja i savjeti i pokreti, izdavacke kuce, instituti…

Send this to a friend