Grad U okviru 3. književnog festvala Ćirilicom

Okrugli sto Književna imaginacija i tradicionalno pismo 12. septembra u Budvi

U okviru 3. književnog festvala „Ćirilicom“ u četvrtak, 12. septembra od 21 čas na Trgu između crkava u Starom gradu u Budvi biće upriličen okrugli sto sa temom „Književna imaginacija i tradicionalno pismo“ na kojem će učestvovati poznati i priznati književnici, književni kritičari, teoretičari i istoričari književnosti: Muharem Bazdulj, Marinko Vorgić, Balša Brković, Aleksandar Jerkov, Slobodan Vladušić i Radomir Uljarević.

Prethodnih godina na festivalima „Ćirilicom“ organizovani su temati „Ćirilica i/ili latinica“ i bilo je govora o dva ravnopravna pisma i potrebi da ih sačuvamo kao veliku prednost i privilegiju. Ovogodišnji nastavak dijaloga, koji ranije nije pokretan, ima za krajnji smisao depolitizaciju naziva pisma jer se kod nas u naziv pisma nasilno učitava politički kontekst.

Problem očuvanja pisma/pisama najbolje ćemo rasvijetliti kroz temu „Književna imaginacija i tradicionalno pismo“ imajući na umu da književnosti nema bez pisma, kao ni pisma bez književnosti. Svaki od učesnika iz svog će ugla govoriti na ovu temu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Markan
Gost
Markan

Preuze uljarević cijelo društvo neovisnih crnogorskih književnika! Niđe ijednog srpskog pisca da prokameni o ćirilici; šute svi odreda a ovamo se kao ubiše za srpski jezik, sve uz sonjete i sonjetne vijence, uz saopštenja i obavijesti negodovanja i društva i udruzenja i savjeti i pokreti, izdavacke kuce, instituti…

Send this to a friend