Grad

Otvaranje Bazar Arta 13. juna u Kuslevovoj kući: Potpuno nove priče renomiranih crnogorskih umjetnika

Bazar Art 2023, jedno od najmasovnijih okupljanja crnogorskih umjetnika u novijoj istoriji naše države, biće svečano otvoren u utorak 13. juna i trajaće do 17. juna, u sklopu manifestacije Podgoričko kulturno ljeto na poznatoj adresi glavnog grada, u Kuslevovoj kući.

Dvadeset istaknutih akademskih umjetnika, slikara, vajara i grafičara izložiće svoje radove i još jednom pokazati raznovrsnost i darovitost domaćih stvaralaca 21. vijeka, najavljuju organizatori.

“Nakon nekoliko godina pauze, zbog nemogućnosti da se realizuje projekat koji okuplja veliki broj ljudi usljed atmosfere koju je izazvao koronavirus, Bazar Art ovog juna donosi potpuno nove priče renomiranih crnogorskih umjetnika, sa ciljem da se uspostavi veza između stvaralaca i što većeg broja publike, koji nisu nužno iz kulturnog miljea. Izložena djela biće na popustu do 40 odsto, a svi posjetioci biće u prilici da dobiju vaučere za popust od željenih autora, koje mogu da iskoriste za kupovinu po jednog rada od svakog učesnika čak do kraja 2023. godine”, navodi se u saopštenju.


Autori čiji će radovi biti predstavljeni su Darko Vučković, Sanja Raonić, Vidak Radmilović, Milena Mijović Durutović, Roman Đuranović, Ivana Stanić, Ivan Đurišić, Irena Vuković, Sonja Đuranović, Đorđije Vujičić, Natalija Đuranović, Ljiljana Kolundžić, Katarina Laković, Danijela Drakulović, Tijana Vujović, Vladimir Dado Đuranović , Maša Jovović, Nikola Simanić, Tijana Gordić i Jelena Pavićević Marković.

Pokrovitelji Bazar Art-a 2023. su Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada, TO Podgorica, Generalni sponzor je Crnogorska komercijalna banka, dok su prijatelji G3 Spirit i Suza. Organizator manifestacije je MIKA PROART.

Zabava otvaranja u utorak 13.juna trajaće od 20 sati pa sve do ponoći, uz muzičku podršku GilerZ DJ-a.

Send this to a friend