Grad Prisustvo publike u ograničenom broju

Ove sedmice u Dvorani Park biće organizovana dva kulturna programa

Ove sedmice u Dvorani Park biće organizovana dva kulturna programa.

Promocija romana “Mala Dolores” Josipa Tripovića biće održana u četvrtak 12. novembra sa početkom u 19 časova.

Ovo je druga knjiga Josipa Tripovića. Iako različita po tematici od knjige „Kad dodirneš dno“, motiv koji prožima i ovu knjigu jeste vjera u sebe i u Boga koja nas tjera da se borimo, da nikad ne odustajemo, već da uvijek idemo naprijed. Ideje o slobodi, ljubavi prema bližnjima, prema svim ljudima, prema Bogu, kao  i moć razumijevanja drugih i moć opraštanja, šalju nam univerzalne poruke i uče nas kako da budemo bolji ljudi” napisao je u recenziji za roman prof. dr Igor Lakić, koji će i govoriti na promociji uz autora.

Osim u gradovima Crne Gore, Tripovićev roman bi trebalo da bude predstavljen i u Francuskoj kada to epidemiološki uslovi budu dozvolili.

Ranije najavljena predstava “Aleja zaslužnih građana” biće odigrana 13. novembra.

KC “Homer” iz Podgorice, kome je jedan od glavnih ciljeva unaprijeđenje položaja uloge i funkcije kulture i umjetničkog stvaralaštva unutar zajednice osoba oštećenog vida i društva u cjelini, ima nekoliko sekcija. Dramska sekcija pripremila je do sada više predstava, a poslednju, “Aleja zaslužnih građana” radili su sa profesionalnim rediteljem Zoranom Rakočevićem. Predstavu će izvesti članovi NVO KC “Homer”, amateri oštećenog vida Tijana Janković i dvojica Novljana Miloš Spaić i Božidar Denda, a Đorđije Tatić  je gostujući glumac u predstavi. Predstava je urađena na osnovu dramskog teksta Muze Pavlove koji je adaptirao Zoran Rakočević. Muza Pavlova u svojim tekstovima govori o otuđenosti savremenog čovjeka kojeg moderni način  života svakodnevno vodi u brojne komične i nelogične situacije.

Muza Konstantinovna Pavlova bila je prevodilac, pjesnikinja i dramski pisac. Rođena u Permu 10. januara 1917. živjela je do 2006. godine. Još u ranom djetinjstvu počela je da piše pjesme, ali se poeziji vratila tek pošto je 1941. godine diplomirala na lenjingradskom konzervatorijumu, raskinuvši ubrzo s muzikom.

Počev od 1960. godine Pavlova se posvetila žanru dramske minijature – radu na skečevima Ai satiričnom kabareu, koji je marginalizovan u istoriji ruske sovjetske dramske umetnosti, ali je njihova veza sa narodnim teatralnim izrazom itekako aktuelna.

„Aleja zaslužnih građana“ je dakle komedija, koja nam gostuje u petak sa početkom u 20 h. Ulaznice su besplatne i biće dostupne na blagajni dvorane Park u četvrtak 18 – 20 časova i u petak prije podne 9-12h i pred predstavu od 18 časova.

Prisustvo publike u ograničenom broju i prema važećim preporukama.

Send this to a friend