Grad Velika sala Centra za kulturu Tivat

Predstava Prodavnica igračaka sjutra u Tivtu

U petak 08. novembra sa početkom u 18:00h u velikoj sali Centra za kulturu Tivat biće igrana pozorišna predstava za djecu “PRODAVNICA IGRAČAKA” u produkciji Gradskog pozorišta iz Podgorice.

Igraju: Katarina Krek, Goran Slavić, Branka Femić, Branko Ilić I Pavle Ilić.

“Prodavnica igračaka”, koju je napisao rumunski autor Alexandru Popescu, jedan je od najljepših i najmudrijih tekstova dječje književnosti. Crnogorska verzija ove magične priče je dalekosežna, stavlja akcenat na snove i vrlo je bliska “Alisi u zemlji čuda” Lewisa Carrolla.

“Prodavnica igračaka je priča o vječitoj razapetosti između “biti i imati”, priča o potrazi za iskušenjima, glamurom i sjajem. To je i priča o snazi prijateljstva, o hrabrosti, posvećenosti i vještini donošenja mudrih odluka, priča o odgovornosti za svoje odluke. Ona ima veliku moć, ali ne morališe, niti je infantilna, puna je poštovanja prema malom gledaocu. Predstava je namijenjena najmlađima, ali i onim nešto starijim…siguran sam da ni njima neće biti dosadno, čak postoji i šansa da nakon nje odu iz pozorišta bar malo mudriji”, rekao je Jarosław Antoniuk, reditelj.

Send this to a friend