Grad

Predstava za djecu Modro blago sjutra na Ljetnjoj pozornici u Tivtu

Predstava za djecu Gradskog pozorišta Podgorica “Modro blago”, biće izvedena sjura veče na Ljetnjoj pozornici u Tivtu sa početkom u 21 sat.

Uzbudljiva priča o potrazi za blagom grupe tinejdžera smještena je u Herceg Novom šezdesetih godina. Družina biva ponesena legendom o sakrivenom blagu, negdje na skrovitom mjestu u tom gradu. U isto vrijeme, za vrlo konkretnim blagom, traga i nacistička ekspedicija. Njihove potrage se ukrštaju i djeca dolaze u egzistencijalnu opasnost, jer postaju svjedoci nečeg opasnog. Kroz ovaj avanturistički komad akcentovan je niz značenja koja se tiču današnjeg mladog gledaoca: relativizacija bogatstva, konstanta zla oličenog u neonacizmu…

Predstava je i svojevrstan poziv mladima da u sopstvenom istorijskom nasljeđu i predanju otkriju uzbudljivi svijet etičkih vrijednosti.

Tekst prema motivima istoimenog dječjeg klasika pripada Dušanu Kostiću, napisao je i dramatizovao Stevan Koprivica, a režiju potpisuje Staša Koprivica.

Igraju: Vule Marković, Jelena Simić, Vukan Pejović, Pavle Popović, Branka Femić, Dejan Đonović, Jelica Vukčević, Maja Šarenac, Goran Slavići Emir Ćatović.

U autorskom timu su i scenografkinja Vladislava Munić-Cunnington, kostimografkinja Magdalena Klašnja i kompozotor Srđan Marković.

Karte možete kupiti na biljetarnici Centra za kulturu Tivat po cijeni od 5 eura.

Send this to a friend