Grad

Prezentacija projekta “Znanje je COOLtura! Povećanje stručnih kompetencija mladih u kulturi” u ponedjeljak u Budvi

Znanje je COOLtura!
Početkom avgusta tekuće godine započet je novi projekat Društva za kulturni razvoj „Bauo“ iz Petrovca na Moru – „Znanje je COOLtura! Povećanje stručnih kompetencija mladih u kulturi“, koji se realizuje tokom 10 mjeseci (do kraja maja 2024) u partnerstvu sa Centrom za proučavanje i zaštitu kulturnog nasljeđa Crne Gore iz Budve.
Javna prezentacija projekta biće održana u ponedjeljak, 25. septembra, u 18h u Omladinskom klubu Sekretarijata za društvene djelatnosti Opštine Budva (prvi sprat poslovnog centra TQ Plaza). Nakon prezentacije projekta slijedi koktel dobrodošlice. Ulaz je slobodan i svi su doborodošli.
Opšti cilj projekta odnosi se na povećanje stepena zapošljivosti mladih u sektoru kulture, što podrazumijeva osnaživanje mladih kako za posao kod poslodavca, tako i da pokrenu sopstvene biznise kroz samozapošljavanje. Specifični cilj projekta podrazumijeva unapređenje stručnih kompetencija neophodnih za povećanje zapošljivosti mladih u sektoru kulture, jer je uočeno da im iste nedostaju u različitim profesionalnim oblastima.
Projekat se realizuje u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2. ReLOaD2 finansira Evropska unija, a sprovodi UNDP u partnerstvu sa 14 lokalnih samouprava u Crnoj Gori, među kojima su Budva, Kotor i Herceg Novi, čineći klaster „Coastal Mates“.
Send this to a friend