Grad Multimedijalna sala KIC-a

Promocija zbornika Njegoš naš nasušni 5. marta u KIC-u

Promocija zbornika „Njegoš naš nasušni“ u izdanju „Društva za očuvanje crnogorske duhovne baštine“ („DOB“-a) koji su priredili dr sc. Goran Sekulović i Marijan Mašo Miljić biće organizovana u petak, 5.marta, u Multimedijalnoj sali KIC-a „Budo Tomović“, od 16:30.

O zborniku uz dr sc. Gorana Sekulovića govoriće i direktorica KIC-a Snežana Burzan Vukasnović.

„U zborniku su odštampane beśede iz serijala predavanja “Njegoš naš nasušni” i tekstovi, podaci i dokumenti iz aktivnosti organizovanih tokom 20-godišnjeg postojanja i djelovanja “Društva za očuvanje crnogorske duhovne baštine” (“DOB”-a). Povodom 170 godina od pojavljivanja Njegoševog „Gorskog vijenca“, ’’Društvo za očuvanje crnogorske duhovne baštine’’ ili ’’DOB’’, u saradnji sa KIC-om „Budo Tomović“ iz Podgorice, organizovalo je tokom 2017. godine ciklus predavanja „Njegoš naš nasušni“. To je bio serijal predavanja koji je trajao čitave 2017. godine. Samo da podśetim da je svakog poneđeljka u 18 časova, u multimedijalnoj sali KIC-a, u organizaciji “Društva za očuvanje crnogorske duhovne baštine” (“DOB”-a) i samog KIC-a „Budo Tomović“ iz Podgorice (osim državnih praznika i ljetnjih ferija), organizovano po jedno predavanje iz domena njegošologije. Naravno, beśedili su i govorili istaknuti i umni crnogorski stvaraoci iz zemlje i dijaspore. Tako su se u ovom Zborniku na najbolji, sintetički, način našli, naravno u najkraćem izloženi, svi najbitniji segmenti dvadesetogodišnje aktivnosti “Društva za očuvanje crnogorske duhovne baštine” (“DOB”-a) – naslovi izdanja, korice knjiga, nagrade, izvodi iz stručnih recenzija i kritika, medijskih tekstova i osvrta na knjige i ukupnu aktivnost Društva, kao i djelovi javnih nastupa i besjeda istaknutih stvaralaca u okviru javnih manifestacija koje je organizovalo Društvo, itd.” dr sc. Goran Sekulović

Shodno odluci Instituta za javno zdravlje broj mjesta je ograničen (Multimedijalna sala do 20 posjetilaca), a dezinfekcija ruku, fizička distanca i nošenje zaštitnih maski u svim javnim zatvorenim prostorima je obavezno!

Send this to a friend