Grad

Repertoar KC Nikola Đurković za april

U aprilu slobodno vrijeme možete provesti u kinu, galeriji, bilblioteci ili možda u pozorištu, jer JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ ponovo priprema bogat i raznovrstan program.

Početkom mjeseca Gradska biblioteka i čitaonica obilježiće Svjetski dan dječije knjige, promocijom ekološkog romana za djecu ČUDESNI SVIJET PUHA ĐORĐA i edukativnom radionicom PRIRODA, DJECA, MAŠTA – UČIMO UZ PUHA ĐORĐA autora Žarka Vučinića, koja će se u kinu “Boka” održati 04. aprila od 11 sati.

Za one koji vole šah, na Pjaci od kina održaće se simultanka velemajstora Božidara Bonje Ivanovića, 17. aprila u 17 sati, a dva sata kasnije Ivanović će u kinu “Boka” promovisati svoju knjigu “Igrati svoj život”.

Povodom Svjetskog dana knjige, manifestacija NOĆ KNJIGE počeće u Gradskoj biblioteci i čitaonici 23. aprila u 18 sati.

Filmske projekcije u kinu „Boka“ su svakodnevne, a ovoga puta izdvajamo filmove U čast Nebojše Glogovca – UBISTVO S PREDUMIŠLJAJEM i USTAV REPUBLIKE HRVATSKE (10. i 11. aprila od 20 sati.) i za najmlađe animirane filmove ŽABAC KREKA, PČELICA MAJA i CORALINA.

U Gradskoj galeriji u Starom gradu 05. i 19. aprila je otvaranje izložbi akademskih slikara DANIJELE DARMANOVIĆ i BOJANA SAVIĆA.

U saradnji sa Prirodnjačkim muzejom iz Podgorice organizovaće izložbu vodenog svijeta Crne Gore pod nazivom VODENA ČAROLIJA. Ova izložba će u galeriji Kulturnog centra trajati od 20. aprila do 18. maja.

Na velikoj sceni Kulturnog centra gostuje pet predstava. Pozorišni repertoar počinje predstavama za najmlađe i to USKRŠNJE PUSTOLOVINE DAŠE I MAŠE (10. april), rađena u produkciji Kulturnog centra Kotor i KO TO TAMO PRLJA za djecu kotorskog vrtića „Radost“(12.04.). U predstavi igraju Marija Đurić i Slaviša Grubiša, a režiju potpisuje Boško Đorđrević.

Nova predstava HOTEL PROMAJA kotorske eksperimentalne scene Teatar 303 zasmijaće vas u srijedu 18. aprila od 20 sati.

Dva dana kasnije, 20. aprila gostuje ŽENIDBA, rađena prema tekstu: N.V. Gogolja, a u režiji Egona Savina. Predstava je koprodukcija Crnogorskog narodnog pozorišta i Kraljevskog pozorišta Zetski dom.

Pozorišni segment završava se lutkarskom predstavom za djecu – CRVENKAPA (26.04.).

Za ljubitelje muzike pripremaju KABARE uz operskog pjevača Dragoljuba Bajića, soliste Narodnog pozorišta iz Beograda (09. april), Veče tanga i filmske muzike THE GENS STRING KVARTETA u Muzičkoj sali Kulturnog centra (13. aprila) i koncert grupe ELEMENTAL, na Pjaci od muzeja 28. aprila od 21 sat i 30 minuta.

KC Nikola Đurković domaćin je šestog FLUID DESIGN FORUMA, tako da će predavanja, panel diskusije, radionice i izložbe, koje tokom trajanja festivala okupljaju poznate dizajnere, umjetnike i profesionalce iz različitih oblasti, kao i brojne studente iz regiona – učesnike radionica, biti u njihovim prostorijama od 22. do 25. aprila.

Kotorski Kulturni centar „Nikola Đurković“ je omiljeno odredište ljubitelja umjetnosti i onih koji žele da uživaju u opuštajućoj atmosferi operskog pjevanja, muzike iz filmova, dobre predstave ili lokalnog humora. Čitanje budi osjećaj ličnog zadovoljstva, a slike govore da su emocije suština čovjeka.

Send this to a friend