Grad

Repertoar KC Nikola Đurković za maj

Program u maju u KC Nikola Đurković počinje trenutno najaktuelnijim filmom LED sa Milošem Bikovićem, Aglajom Tarasovom i Aleksandrom Petrovom u glavnim ulogama (03, 04. i 05 maj). Filmofile očekuje bogat repertoar, jer stižu najuzbudljivija filmska ostvarenja, koja će biti prikazana u kotorskom kinu „Boka“ od 20 sati: ZVIJER, BORG I MEKENRO, BRAVEN, HANGMAN i BLIND (Zaslijepljeni).

Zvijer (14,15 i 16.maj) je uzbudljiva horor fantazija o tinejdžerki kojoj će se život promijeniti iz korijena kad bude otkrila mračnu tajnu iz svog traumatičnog djetinjstva. Borg i Mekenro (17,18. i 19. maj) je film o razvoju karijera dvije teniske legende Bjorna Borga i Džona Mekinroa i fokusiran je na njihov rivalitet čiji je vrhunac bio na finalu Vimbldona 1980.g.
Akciona drama Braven (24,25. i 26. maj) govori o drvosječi koji brani svoju porodicu od grupe opasnih narko dilera.

Novi krimi – triler Hangman sa Al Paćinom možete pogledati 28, 29. i 30. maja.

Filmski repertoar završava se romantičnom dranom Blind (Zaslijepljeni) u kome glavne uloge tumače Alec Baldwin i Demi Moore.

U saradnji sa Crnogorskom kinotekom, u kinu „Boka“ prikazivaće se stari dobri filmski klasici: SAMURAJ, NEKA ZVIJER KREPA, KAZABLANKA i MOSTOVI OKRUGA MEDISON.

Ljubitelje klapske muzike pozivaju na koncert klape CONTRA u nedjelju 06. maja od 20 sati.

Premijerno izvođenje opere u Kotoru Služavka Gospodarica (La Serva Padrona) Đovanija Paizijela biće na velikoj sceni Kulturnog centra 10. maja u 20 sati, dok će polaznici master klase profesora violine Vladimira Markovića održati koncert u muzičkoj sali 13. maja u 19 sati.

Gradska biblioteka i čitaonica u saradnji sa kotorskom Gimnazijom priprema promociju publikacije Karneval identiteta dr. Nataše Anđelković u amfiteatru ove škole u ponedjeljak 04. maja u podne. Zajedno sa Gete Institutom iz Beograda, kotorska biblioteka će organizovati promociju Trotomne antologije njemačke drame (23. maja), dok će u saradnji sa Kotorskim festivalom pozorišta za djecu održati radionicu i promociju knjige Urnebesna fizika čiji su autori Paunović – Stevanović – Kolarov.

Kao nastavak saradnje Kulturnog centra Kotor i Obrazovno razvojnog centra „Inesca“ u kinu „Boka“ će se u subotu 05. maja održati predavanja o liječenju deformiteta muskulature kod djece.

U Gradskoj galeriji u Starom gradu 04. i 17. maja je otvaranje izložbi španske slikarke ROSEO PANISELLO i Zorana Andrića, umjetnika iz Valjeva.

Pozorišni repertoar počinje predstavom PRIMADONE, u kojoj glume Tanja Bošković i Rada Đuričin (09. maj).

Premijerno izvođenje dječije predstave CVRČAK I MRAV, rađene u zajedničkoj produkciji Kulturnog centra Kotor, NVO „Teatar Mladih“ sa Cetinja i NVO „Maska“ iz Herceg Novog biće na velikoj sceni u ponedeljak 14. maja u 19 sati, a repriza u subotu 26. maja.

SUMNJIVO LICE u adaptaciji i režiji produkcijske kuće „Okret teatar“ iz Beograda gostuje u kotorskom Kulturnom centru u četvrtak, 17. maja u 20 sati. Predstava je rađena po jednom od najpoznatijih djela Branislava Nušića, koje je neizostavni dio školske lektire. Na duhovit i zanimljiv način glumci će oživjeti likove kojima je Nušić opisao stanje u društvu, ali i ismijao loše karakterne osobine ljudi, koje su univerzalne i prisutne u svakom vremenu.

Teatar 303 će za mališane JPU „Radost“ odigrati bajku PRICEZA I ŽABA (18. maj), a za odrasle komediju HOTEL PROMAJA (24. maj).

Multimedijalni projekat inspirisan poezijom i muzikom Leonarda Koena – KOTOR KOELJU u izvođenju Dubravke Milivojević, Aleksandre Dejanović i Mitra Jovanovića održaće se na Pjaci od muzeja u nedjelju 13. maja u 20 sati.

Send this to a friend