Grad

Repertoar KC Nikola Đurković za mart

Možda baš Gradska biblioteka i čitaonica bude Vaša inspiracija pa 06. marta od 19h u kinu „Boka“ prisustvujete promociji zbirke poezije Crno igralište Balše Brkovića.

A kad govorimo o poeziji i ove godine će u KC Nikola Đurković obilježiti Svjetski dan poezije, 21. marta

Ljubitelji filma moći će da pogledaju i najnovije ostvarenje Danila Marunovića, igrano-dokumentarni film Mirsada, koji će u kinu „Boka“ biti prikazan u četvrtak, petak i subotu 08, 09. i 10. marta.

Na filmskom repertoaru ovog mjeseca su i Kanski klasici (12. – 20. marta), kratki dokumentarni filmovi o Kotoru, režisera Zdravka Velimirovića (21. mart) i Revija filmova za djecu (26. – 31. mart).

Najmlađima su namijenili i bajku Pinceza i žaba, koju je Kulturni centar Kotor radio u koprodukciji sa Teatrom 303, a biće izvedena na Velikoj sceni u petak, 09. marta u 18h.

JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ će se priključiti obilježavanju važnih internacionalnih teatarskih datuma kao što su Svjetski dan pozorišta za djecu i mlade (20. mart ) i Svjetski dan pozorišta (27. mart).

Zato su odlučili da martovski pozorišni program bude u znaku mladih i posvetimo im dvije predstave: Pozdravi nekog – Omladinske družine SINHRO iz Kolašina (16. mart u 19h) i Creeps – Scene Akademija Crnogorskog narodnog pozorišta( 23. mart u 19h).

Da je slika vrijednija od hiljadu riječi uvjerićete se ako posjetite Gradsku galeriju u Starom gradu i pogledate izložbe Milodarke Milatović – Stamatović (07. mart u 19h) ili Pavela Rostovskog akademskog slikara iz Moskve (22. mart 2 u 19h).

Iza nas su hladni dani koje smo većinom provodili u kućama. Bogat program kotorskog Kulturnog centra neka Vam bude razlog više da izaberete ono što najviše volite – film, predstavu, knjigu ili sliku.

Send this to a friend