Grad

Solfest 2019 krajem marta na Cetinju

U organizaciji Muzičke akademije na Cetinju će 21. i 22. marta 2019. godine biti održan Drugi međunarodni festival solfeđa – Solfest 2019.

Nastupe učesnika/ca pratiće i vrednovati žiri u sastavu: dr Katarina Zadnik, Muzička akademija Ljubljana, dr Jelena Cvetković Crvenica, Univerzitet umetnosti u Nišu i dr Vedrana Marković, Muzička akademija Cetinje.

Pored nastupa učesnika/ca, u okviru ovogodišnjeg festivala planirane su dvije radionice za učesnike/ce, predavanje za nastavnike i studente, koncert profesora Muzičke akademije Žane Lekić i Nataše Popović, koncerti studenata i učesnika festivala, kao i okrugli sto, sa aktuelnim temama vezanim za muzičko obrazovanje u Crnoj Gori i osvrtom na Solfest 2019. godine – saopšteno je sa Muzičke akademije.

Cilj manifestacije, kako navode iz ove obrazovne ustanove, jeste veća afirmacija solfeđa kao bazičnog predmeta na svim novoima muzičkog školovanja i razvijanje ljubavi prema ovom predmetu, dodatni podsticaj učenicima koji pokazuju dobre rezultate iz predmeta solfeđo, kao i afirmacija nastavnika solfeđa

Prijave za učešće mogu se poslati do 6. marta 2019. godine, na e-mail adresu: [email protected] Sve informacije biće dostupne na sajtu Muzičke akademije, a takođe i poslate e-meilom školama.

Solfest 2019. se održava uz podršku Ministarstva kulture.

Send this to a friend