Hronika

Abazović: Podrška Vlade u rješavanju prostornih kapaciteta Tužilaštva

Dritan Abazović

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović posjetio je danas prostorije VDT i SDT, gdje je razgovarao sa vršiteljkom dužnosti Vrhovnog državnog tužilaštva Majom Jovanović i Glavnim specijalnim tužiocem Vladimirom Novovićem u cilju razmatranja mogućnosti najskorije realizacije Informacije o ustupanju Stare zgrade Vlade Državnom tužilaštvom, saopšteno je iz kabineta predsjednika Vlade.

<<<Abazović danas bio u SDT: Radimo državne poslove, u narednim danima će se znati<<<

Tokom sastanka govorilo se,, kako su naveli, i o obezbjeđivanju sredstava i dinamici prilagođavanja ustupljene zgrade, kao i rješavanju drugih tekućih problema u funkcionisanju rada Tužilaštva koji se tiču administrativnih i prostornih nedostataka.

“Abazović je upoznat sa mogućnošću da se adaptacija Stare zgrade Vlade vrši uz novčanu pomoć međunarodnih partnera. Takođe, predsjednik Vlade je upoznat sa Radnim sporazumom o saradnji Vrhovnog državnog tužilastva Crne Gore i Kancelarije evropskog javnog tužioca (European Public Prosecutor’s Office – EPPO) na čelu sa Laurom Koveši”, kazali su iz kabineta Abazovića.

Ovaj sporazum sa Evropskim javnim tužiocem, ocijenili su, predstavlja veliko priznanje dosadašnjim rezultatima novog rukovodstva Tužilaštva i podsticaj za uspješni nastavak borbe protiv svih oblika kriminaliteta.

“Vlada će nastaviti da pruža punu podršku Tužilaštvu u narednom periodu, sa posebnim fokusom na poboljšanje uslova rada i tehničke opremljenosti tužilačke organizacije”, zaključuju u saopštenju.

4

avatar
1000
4
0
0
 
4
amoGradjaninBeli 🇲🇪😎Jago
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
amo
Gost
amo

Neće ti ni Novović pomoći,gulit ćeš ti dugo krtolu(krompir)u Spuž.

Gradjanin
Gost
Gradjanin

Slazem se da se te prostorije prostorije ustupe i da budes prvi kome ce se suditi u njima i na taj nacin da budu i svecano otvorene!

Beli 🇲🇪😎
Gost
Beli 🇲🇪😎

Uskoro Spuz !!!!

Jago
Gost
Jago

Počni od proširenja Spuža brzo će trebati

Send this to a friend