Hronika

Advokati predali žalbe na presudu Kneževiću i Mandiću

FOTO: Radosavljević i jovanović ispred suda

Advokati lidera Demokratskog fronta Milana Kneževića i Andrije MandićaDušan Radosavljević i Miroje Jovanović predali su danas žalbe na preko 300 strana na prvostepenu presudu u slučaju pokušaja terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. godine. Advokati traže da se presuda preinači ili ukine i vrati na ponovno odlučivanje, pred izmijenjenim vijećem.

<<<Nakon više od četiri mjeseca Mugoša napisala presudu za pokušaj terorizma<<<

Knežević i Mandić su prvostepenom presudom sutkinje Suzane Mugoše osuđeni na po pet godina zatvora.

<<<Mandiću i Kneževiću po pet godina zatvora<<<

“Žalba je napisana na 300 stranica. Da mi je neko pričao da ću pisati žalbu na 300 strana ne bih mu vjerovao. Prvostepena presuda predstavlja završnu riječ Specijalnog državnog tužioca. U ovoj žalbi ima više od 20 povreda krivičnog postupka. Ako ima imalo zakona, ako se bude primjenivao, ova prvostepena presuda ne može da opstane”, istakao je Radosavljević.

<<<Detalji iz presude za pokušaj terorizma<<<

Na pitanje da li bi izručenje svjedoka saradnika Saše Sinđelića Hrvatskoj uticalo na eventualni ponovni postupak ukoliko do toga dođe, Radosavljević jasno ističe.

“Ta odluka predstavlja neki vid hibridnog rata. To u svakom slučaju vrši pritisak na drugostepeni sud jer dolazimo u apsurdnu situaciju da čujemo da to nije nikakav problem. Podsjećam da je on tri mjeseca bio ispitivan pred ovim sudom, tako da to jeste jedan od realnih problema i to je očigledno namjerno urađeno. Kad imate presudu gdje vam je ključni dokaz iskaz svjedoka saradnika to znači da ta optužba nije imala dokaze”, kazao je Radosavljević.

I žalba advokata Miroja Jovanovića je obimna.

“Moja žalba je na oko 380 strana”, naveo je on.

Jovanović je istakao da je Tužilaštvo je povjerovalo psihičkom bolesniku, a ne onima kojima je trebalo.

“Prvostepeno vijeće je poklonilo vjeru psihijatrijski liječenom ubici, a nije povjeravovalo službenom dokumentu službi ruske federacije, forenzičkim dokazima, i tu imamo veliki problem. Posebno je zabrinjavajuća činjenica zašto je prvostepeno vijeće onako maliciozno i pogrešno tumačilo službeni dokument ruske federeacije. Ja ću podsjetiti da sam sudu dostavio dokument u kom se vidi da Saša Sinđelić nije prešao granicu 27. decembra 2017. kako se to navodi”, rekao je Jovanović.

Presuda u ovom slučaju izrečena je 9. maja. Trinaest optuženih koji su se teretili za planiranje više terorističkih akcija na dan parlamentarnih izbora 2016. godine oglašeni su krivim i osuđeni na ukupno 69 godina i sedam mjeseci zatvora, jer su, prema ocjeni sudskog vijeća nesumnjivo počinili krivična djela koja im se stavljaju na teret.

<<<Optuženima za pokušaj terorizma više od 68 godina zatvora<<<

S.Đ.

6

avatar
1000
3
3
0
 
5
ROKIHerceg NoviTitogradBoka KotorskaStara Podgorica
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
ROKI
Gost
ROKI

I tako, Aleksandar od Aleksandra postade Saša, pa je malo bio Saša i sada je valjda opet Aleksandar. Ili, obrnuto.

Boka Kotorska
Gost
Boka Kotorska

Da je srece bili bi procerani izajnici ove zemlje kao svudje u svijetu. Pa neka po Srbiji sire sovinizam i nacionalizam.

Titograd
Gost
Titograd

Zajedno sa njihovim advokatima

ROKI
Gost
ROKI

Jeste. Njih protjerati i samo sačuvati ove “patriote”

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Apelacioni sud na aparatima

Herceg Novi
Gost
Herceg Novi

A jes ti si dobro informisan.Kao i dosad sto su bili.Odose ovi tvoji u bajbokanu …

Send this to a friend